SNS botovi portalu ukrali Fejsbuk stranu?!

0
556

Jagodinskom portalu „Infocentrala“, koji kao internet medij pokriva Pomoravlje, na Božić je ukradena Fejsbuk strana „FTV Paraćin“, a glavni i odgovorni urednik portal Anita Đukić sumnja da iza svega stoji naprednjačka vlast koja se u septembru prošle godine preuzela i Paraćin. Ona je podnela prijavu Odeljenju za visokotehnološki kriminal, podneće i policiji jer kako kaže, zbog ove krađe portal trpi višemilionske gubitke.

– Nećemo stati. Obratili smo se svim domaćim i stranim udruženjima i institucijama i ukazali na štetu koja nam je naneta. Prijava je protiv NN lica. Imam utisak da ovaj napad na nas ima veze sa sadašnjom paraćinskom vlašću, koja nas mesecima bojkotuje. Predsednik opštine je i otvoreno pred ostalim kolegama koji su jednom prilikom bili na konferenciji za novinare koju je držao, koleginici rekao da ne daju izjave za nas – kaže Anita Đukić.

Anita Đukić, glavna i odgovorna urednica „Infocentrale“ FOTO: printscreen

Ona objašnjava da je ukradena Fejsbuk strana https://www.facebook.com/ftvparacin osnovana 2018. godine kao deo projekta i predstavlja intelektualnu svojinu „Infocentrale“. Njeno postavljanje urađeno je uz plaćanje usluga, sa svim potrebnim dokazima da je reč o vlasništvu ovog medija.

Fejsbuk strana FTV Paraćin FOTO: Printscreen

– Indikativno je da su onlajn aktivisti SNS u Paraćinu, popularni „botovi“, tokom predizborne kampanje i po izbornoj pobedi ove političke organizacije u Paraćinu na društvenim mrežama „zahtevali“ da im lokalne vlasti predaju pristupne šifre za „FTV Paraćin“, u zabludi da je reč o Fejsbuk strani u vlasništvu lokalne samouprave – navodi Đukić.

Ona dodaje da se sve desilo preko noći, da je najverovatnije lokalni „haker“ ušao preko Fejsbuk naloga novinara koji je kao i Đukić administrator stranice, obrisao nju, blokirao mejl i Fejsbuk nalog tog novinara i preuzeo stranicu.

Portal Infocentrala FOTO: Printscreen

– Na toj stranici je sve što smo ikada objavljivali u prethodne dve godine. Mnoštvo video snimaka, fotografija, podataka i sada nam je sve to oduzeto. Zato smo se obratili institucijama da nas zaštite. Na ovom slučaju pokazaće se da li je država zaista spremna da omogući rad profesionalnih medija koji uredno plaćaju porez republičkom budžetu ili su u pitanju samo prazne priče – zaključuje naša sagovornica.

Da Vas podsetimo:  Protest poniženih i obespravljenih građana

Naravno, ona, kao ni čitava redakcija neće odustati od daljeg rada, niti će situacija uticati na njih da blagovremeno, objektivno i istinito izveštavaju o Pomoravlju, ipak, neće odustati ni od toga da se otkrije ko stoji iza krađe.

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime