SNS finansira ginekološke preglede

0
964

 

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je na svojoj Fejsbuk stranici da političkim strankama u toku kampanje nije dozvoljeno trošenje novca na aktivnosti koje nisu političke.

sns-ginekoloski-pregledi

Takođe, zabranjeno je i korišćenje medicinske opreme u vlasništvu javnih zdravsvenih ustanova u svrhu političke kampanje, navode iz te agencije koja je uz saopštenje objavila letak Srpske napredne stranke u kojem se građani Majdanpeka obaveštavaju o besplatnim lekarskim pregledima.

Ističe se da će Agencija u postupku kontrole utvrditi da li su politički subjekti postupali u skladu sa zakonom.

– Odmah po prijemu najave besplatnih zdravstvenih pregleda Agencija je, 28. avgusta, o tome obavestila Sektor za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, u slučaju da je organzovanjem besplatnog pregleda došlo do povrede zakona iz nadležnosti Ministarstva, navodi se u saopštenju objavljenom na ovoj društvenoj mreži.

Podsetimo da ovo nije prvi put da Srpska napredne stranka koristili lekarske preglede u cilju sticanja pobede na izborima.

Imajući u vidu to da Agencija za borbu protiv korupcije nije kaznila Srpsku naprednu stranku za zloupotrebe tokom ranijih izbornih kampanja, zašto mislimo da će situacija sada biti drugačija?

Teleprompter

SNS Čukarica

SNS Novi Sad

SNS Subotica

SNS Lučani

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime