Srbija i Kosovo postigle dogovor oko tablica i formiranja ZSO u okviru Francusko-Nemačkog plana

3
205

Vlade Kosova i Srbije kasno sinoć su postigle dogovor u Briselu o registarskim tablicama piše Regionalna informativna agencija JUGpress .

Ilustracija, Foto: Printscreen, Instagram, KoSSev

Kako prenose skoro svi mediji na Kosovu, sporazumom između zamenika kosovskog premijera Besnika Bisljimija i glavnog pregovarača Srbije Petra Petkovića, Kosovo je pristalo da se rok za registraciju tablica odloži za 10 meseci.

Ovim sporazumom isto je predviđeno da se i Srbi vrate u institucije Kosova, prenosi JUGpress.

Ovde su izuzetak poslanici Srpske liste koji su ostali bez mandata.

Takođe, stranke su se dogovorile da će se Zajednica srpskih opština formirati u okviru Francusko-Nemačkog plana, prenose kosovski mediji.

Zvaničnici u Prištini se još nisu oglasili povodom ovih natpisa.

3 KOMENTARA

  1. У мом првом коментару уз овај текст постоји словна грешка у последњој реченици. па сам због тога послао исти коментар, али исправљен. Хвала.

    • 1. ПАД ФРАНЦУСКЕ ИЛИ СЕДАНСКА ПРЕВАРА – Како је Хитлер победио Француску? Занимљиво, нигде још нисам прочитао убедљив одговор. Такозвани Седански пробој био је одлучујући, то се углавном сви слажу. И то је, кажу, био Хитлеров план. „Само његов“, написао је француски новинар Рајмон Картје 1950. у својој књизи „Ратне тајне откривене на суђењу у Нирнбергу“. Када је фирер изнео тај свој план на седници Генералштаба, најбољи генерали Вермахта, све сами племићи са моноклима (не есесовци!) говорили су шапатом: „Лудак!“ Тако пише Картје. Али Хитлеров план је тријумфовао, Француска је убрзо капитулирала. „Успех Седанског пробоја означио је не само победу Рајха над Француском, него и победу Хитлера над немачким генералштабом“, закључио је Картје у својој књизи. Али како? Свако ко је служио војску, не мора да буде ни пуковник ни генерал, зна да се тенкови никада не шаљу у велике битке без подршке пешадије. Тако је бар било у Другом светском рату, тада није било роботизованих возила и дронова. А Седански пробој је био планиран супротно свим војним правилима: Гудеријанови тенкови клопарали су великом брзином на северу Француске, у Арденима, без озбиљније подршке пешадије. Немачки генерали су се знојили, у мислима су видели француске снаге како из Белгије нападају развучене колоне немачких тенкова, одсецају их и уништавају. Али, то се није догодило. Како је Хитлер то могао унапред знати. „Јавило ми је провиђење!“- говорио је Хитлер када је посетио окупирани Париз. Провиђење? Хитлерова војна генијалност? Неће бити. Неко је зауставио француске армије а пре тога јавио Хитлеру, то је једини реалан закључак. Ко? Зар је то важно? Седански пробој планиран је у мрачним западним центрима моћи који су и финансирали Хитлера. Ти исти светски центри моћи зауставили су Хитлера код Денкерка како би се британски војници извукли. Постоје они и данас и никада нису одговарали за своје злочине. Зато Французи опрез, не померајте споменике српских јунака, да се Седанска превара не би поновила, на неком другом месту и под другим именом.

  2. ПАД ФРАНЦУСКЕ ИЛИ СЕДАНСКА ПРЕВАРА – Како је Хитлер победио Француску? Занимљиво, нигде још нисам прочитао убедљив одговор. Такозвани Седански пробој био је одлучујући, то се углавном сви слажу. И то је, кажу, био Хитлеров план. „Само његов“, написао је француски новинар Рајмон Картје 1950. у својој књизи „Ратне тајне откривене на суђењу у Нирнбергу“. Када је фирер изнео тај свој план на седници Генералштаба, најбољи генерали Вермахта, све сами племићи са моноклима (не есесовци!) говорили су шапатом: „Лудак!“ Тако пише Картје. Али Хитлеров план је тријумфовао, Француска је убрзо капитулирала. „Успех Седанског пробоја означио је не само победу Рајха над Француском, него и победу Хитлера над немачким генералштабом“, закључио је Картје у својој књизи. Али како? Свако ко је служио војску, не мора да буде ни пуковник ни генерал, зна да се тенкови никада не шаљу у велике битке без подршке пешадије. Тако је бар било у Другом светском рату, тада није било роботизованих возила и дронова. А Седански пробој је био планиран супротно свим војним правилима: Гудеријанови тенкови клопарали су великом брзином на северу Француске, у Арденима, без озбиљније подршке пешадије. Немачки генерали су се знојили, у мислима су видели француске снаге како из Белгије нападају развучене колоне немачких тенкова, одсецају их и уништавају. Али, то се није догодило. Како је Хитлер то могао унапред знати. „Јавило ми је провиђење!“- говорио је Хитлер када је посетио окупирани Париз. Провиђење? Хитлерова војна генијалност? Неће бити. Неко је зауставио француске армије а пре тога јавио Хитлеру, то је једини реалан закључак. Ко? Зар је то важно? Седански пробој планиран је у мрачним западним центрима моћи који су и финансирали Хитлера. Ти исти светски центри моћи зауставили су Хитлера код Денкерка како би се британски војници извукли. Постоје они и данас и никада нису одговарали за своје злочине. Зато Французи опрез, не померајте споменике српоских јунака, да се Седанска превара не би поновила, на неком другом месту и под другим именом.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime