Srbijo zašto čutiš?

3
1621

Prošle nedelje je predsednik Srbije najavio da će nazaposleni sa Kosova i Metohije dobiti nadoknadu ali da će i deca dobiti 100 evra. I sve je to nekako prošlo tiho bez reči u našem narodu. Mi smo navikli da ćutimo, kao da smo nemi. U isto to vreme dešava se veliki zločin prema narodu u Srbiji i sve to u doba korone.

Apoteke su podigle cene lekova, suplemenata, dečije hrane a da o tome niko nije obavešten samo se desilo preko noći. Šok koji nas je dočekao u apotekama tokom vikenda je vrlo zanimljiv jer ni jedan mediji nije pisao ili pričao o tome. U proseku lekovi su poskupeli od 15-20 posto. Upravo lek koji je jako puno u upotrebi poslednjih meseci je lek Xalerto koji koriste pacijenti kao nastavak lečenja u kućnim uslovima. Prošlog meseca se u apoteka Benu mogao naći za 4.5000 a danas taj isti lek je skuplji za hiljadu dinara. Suplement za jačanje imuniteta koji su koristili skoro svi pacijenti oboleli od korone ORTHOMOL IMMUN od ovog vikenda je skuplji za hiljadu dinara.

Ovo je samo deo mog šoka koji sam zatekla ovog vikenda u našim apotekama a o kojima niko nije pričao i pisao. Zašto niko ne zapita nadležne zašto lekovi poskupljuju tajno i to upravo u vreme Korone kada su najpotrebniji. Da li je to način da nam se naplate vakcine koje su navodno besplatne. Očigledno kod nas ništa nije besplatno samo po onoj narodnoj ko ne plati na mostu platiče na čupriji. Al nije ni to sve od neprijatnosti koje smo doživeli za vikend. Hrana za bebu ili dohrana kako god hoćete takodje je poskupela oko 20 odsto. Što znači da ako je kutija bila 739 sad ta ista košta 899. I eto i tu su podigli cene a niko o tome ne priča. Ali predsednik reče da će samo deca na Kosovu dobiti 100 evra, što naša deca nisu dovoljno deca mi nemamo potrebe za tim. Ili ćemo mi skuplje plaćati osnovne stvari za decu i bebe kako bi se sakupili tih 100 evra koja će se podeliti deci sa Kosova.

Da Vas podsetimo:  Preti li Srbiji prekid evropskih integracija

Čudno je da su ove cene korigovane upravo od kad je predsednik Vučić najavio da će taj dodatni novac podeliti nezaposlenima i deci na Kosovu. A još čudnije da ni jedna televizija nije objavila informaciju o ovim važnim poskupljenjima i to upravo u vreme Korone.

Za Korene
Ivana Jovanović

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime