Šta juče nismo saznali?

2
2618
Foto: Youtube/Toxic TV

Novine ceo dan, na svojim internet izdanjima, do besvesti štampaju vesti o tome da je Natašu Bekvalac premlatio muž. I to se gutalo, gutalo i gutalo. Tekstovi su se otvarali na mobilnim telefonima, tabletima, laptovima, službenim i privatnim kompjuterima… U zemlјi i u svim državama sveta gde ima ikog da zna srpski. A opet, nismo najvažnije saznali…

Nismo saznali kako se noćas osećala jedna mala devojčica dok su su američke, britanske i francuske snage napadale Siriju. 90% raketa su im uništili hrabri Sirijci (Bože, spasavaj ih više! Pa da su ne znam šta grešili – mnogo je. A nisu ništa. Dobar narod. Bože, čuješ ti mene? Pogledaj koliko sam tužna…). Naš narod malo siktao na Ruse što ne skoče da brane. Kao – nisu ni nas. Boli ga uvo što bi to bila navlakuša za Putina… I to je sve. Narod – mrtav `ladan. Ovo za nas kao da nije vest.

Druga vest, koja je važna za Srbe, juče je bila da će šjutre, tj, danas, Milo pokušati da zajaše jope`. Od Boga mu bilo kako On naumi. Al` će narod, dovde se čuje, tamo đe ima pameti ako je đe ima, glasati za Dobrila. Kažu tako. `Oće li taj pobjedit?. `Oće. A ka` će više, jadan? Ne znaaa se ka` će, ali `oće. Da l` će Crnu Goru podeliti na pola i pola bačiti Albaniji da bude veća, nije toliko crna misao, kao kad neki drndoš bije ženu-

No, ni ovo za Srbe nije vest.

I kad smo kod Crne Gore, pričalo se da treba a neće da igraju košarkašku utakmicu Zvezda i Budućnost. Četvrtu. U Podgorici. Zvezda rekla da neće, jer neće da igra ako će sudije da odlučuju kako će da bude. Neće da Milo i to slavi… I to na dan predizbornog ćutanja. A igrali! Zvezda izgubila. Budućnost bi valјda pobedila i da nije igrala. Ali kako će dalјe da igra međunarodne utakmice kad nema adekvatnu dvoranu…? Ne znam. Pa baba sam. Ja sam još u sportskom plivanju u predratnom filmu „Bal na vodi“. Lep film. Ako niste, odgledajte ga. Danas se takvi ne prave.

Da Vas podsetimo:  Trebamo li mi Milošu Koviću ili Miloš Ković nama

Ni Zvezda – Budućnost Srbima nije juče bila mnogo interesantna vest!

Danas se u Srbiji, ipak, prepričavala, došaptavala, prenosila, letala kroz vazduh, čitala, pisala, komentarisala jedna vest. Ni jedna kao ta.

Koja?

Pa to, da je Natašu Bekvalac pretukao muž. 

Ali, ima još nešto… Šta? Čovek je imao utisak da sa svih strana, iz izloga, iz rotkvica na pijaci, iz betona, iz aviona, iz deda, iz oluka, kroz sve što je upijajuće i propuštajuće čuješ strašan žamor. Stvaraju ga bezbroj „Ako! Neka je“ i još toliko „Nikako!“. Samo se o tome priča. Uglavnom s gađenjem. Da l` zbog žene, ili zbog muža, teško je razaznati.

S takvom pameću, šta Srbija može da očekuje? Katastrofu? Ne znam. Mislim da se ona već desila u srpskom mentalnom, moralnom, emotivnom i duhovnom korpusu. Ako je ovo najvažnija vest u Srbiji na dan kad bi Popaj rekao… (Uh!… ne mogu baš da napišem… Evo – ovako:

Onda – stvarno… Mislim… Onda smo stvarno već mrtvi.

perla

blogfrket.blogspot.rs

 

2 KOMENTARA

  1. Clu noć nisam spavao,a verujem,svi normalni su bili maksimalno uznemireni.Zar je moguće,pa to je već nacionalni problem,ko zna koji po redu,a ko zna koliko će ih još biti u tim rijaliti brakovima te starlete-pevačice,da je ko zna koji po redu izudara,ne mogu da verujem.A ona tako originalna starleta-pevačica,e,baš je taj zakasnio.Da bi se sakrila istina između ostalog i o masovnom trajnom naseljavanju arapa u Srbiju,svaki dan se piše o starletama koje su više prešle na leđima nego na nogama,kao to je naj veći problem u državi,nije problem što se zbog ove propasti iz Srbije masovno iseljavaju mladi koji uzimaju kartu u jednom pravcu-VAN VEY TIKET,opet se setih Laneta,E BRE SRBI,BRE BAŠ STE USRANCI.

  2. Нисмо мртви, само се правимо. Инстиктивна реакција кад се над тебе наднесе нешто што може да те поједе. Екстра бонус је што кад се не мичеш, не осећаш ланце…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime