ŠTA TO IZNENAĐUJE, KOD DOKTORA NESTOROVIĆA?

13
337

Iznenadna pojava doktora Nestorovića na političkoj sceni, samo sa grup(ic)om građana, a pored i protiv stranaka, nije iznenađenje. Ne tako davno isto je uradio Beli Preletačević, stariji se sećaju Šećeroskog… Tako je i sa njegovim rezultatom, mada je iznenađenje postalo maltene stvar lepog vaspitanja i razumnosti. Zaboga, kako u poređenju sa rezultatima stranaka i koalicija stranaka, koje su na sceni neuporedivo duže? I to je već viđeno kod pomenute dvojice, samo što su učestvovali na predsedničkim izborima gde se rezultat drukčije izražava.

Kod opozicije i njoj bliskih obavezno pominjanje „pomaganja“ vlasti, nije dovoljno objašnjenje. Nije ni ako mu se (iz razumljivih razloga nerado) doda, razočarenje starim strankama. Mada ga treba uzeti u obzir, sve su na sceni duže od njega i biračima poznatije. Zahvaljujući i vlasti, koja ih je uredno pominjala želeći da njima zaplaši glasače! „Niko normalan“ neće reći da objašnjenje treba tražiti i u onom po čemu je bio poznat, neopravdano svedenom na „najsmešniji virus“. A upravo to, kompenzuje kratko trajanje na političkoj sceni! Ovo bi mnogi shvatili kao uvredu njihove slike čoveka i Srbina, ali doktor Nestorović i ne računa sa njima i njihovom slikom. Ne računa ni na „birača“ koji takav apstraktan i bez razlike od jednog do drugog, postoji samo u slici onih koji misle da će nešto postići sa „Svi, svi, svi!“.

Jeste on lekar i univerzitetski profesor, već time autsajder u politici i to skorašnji, ali zna da od pomenutog „leba nema“. Misli kojim biračima ima smisla da se obrati jer im je ne samo poznat nego i blizak. Upravo po onom po čemu je drugima i brojnijima (zna on da se „pruža prema guberu!“), dalek pa i štetan! Onima koji Srbe vide kao „herojski narod“, za šta su našli potvrdu ne kod bilo koga nego kod njega, doktora i univerzitetskog profesora!

Da Vas podsetimo:  Srpska patriotska apokalipsa

Tako da izborni rezultat ne iznenađuje, nužna je posledica povlađivanja nimalo malobrojnim biračima za koje su Srbi (što znači i oni pojedinačno!), „nešto drugo“ u odnosu na ostale narode. Prijatno misliti i još prijatnije čuti, od ne bilo koga nego onog ko je „Neko i nešto!“. Mada u Svetom pismu kome se jesu vratili i drže ga na vidnom mestu „da se vidi“, crno na belo piše kako se to može reći, ali za „izabrani narod“. Piše i koji je, jedan drugi…

Na kraju, malo na račun sadašnjeg i budućeg. Bilo šta da učini doktor Nestorović, iznenađenje je za toliko željnog novog da staro potiskuje i iz pamćenja. Inače je iz reda već viđenog.

autor:Radovan Marjanović

13 KOMENTARA

 1. Битно је да Несторовић смета режиму и тзв западној опозицији са
  припадајућим прирепцима, а и страном фактору. То је нови моменат
  који треба искористити.
  Ако ни због чега, оно бар да се успори и одложи галопирајући
  суноврат пропадања Србије.
  Вучићу је стало до Београда, веома стало, јер његова
  сујета (дијагноза!) не може да поднесе пораз (а то је за њега
  немање апсолутне и комотне већине). Он то доживљава крајње
  трагично, то га наводи на брзоплете и још непромишљеније потезе,
  који заоштравају напетост у друштву до пуцања, када се очекује расплет
  који он најмање жели – спонтан, масован излазак народа на улице, без
  могућности да служба каналише развој ситуације у његову корист.
  Појава Несторовића је фактор/моменат неочекиваног изненађења за
  стране режисере и домађе извођаче, и то треба искористити.
  Несторивић са својојм сићом од процената добијених гласова треба да буде
  “клип у точковима“ Вучићевој власти у Београду, да не може комотно да се
  размеће, већ да натеже као була гаће, јер му је Београд главна
  локација за планирани ЕКСПО лоповлук, као и за све лоповлуке до сада.
  Замислите, Вучић у Пржогрнцима, Петловцу… има преко 90% подршке,
  а у Београду не може да добије сигурну и стабилну већину и мора да преговара,
  што му омета већ зацртане планове на пропаст Србији и њеним грђанима, и то
  га доводи фатално стање немоћи – да свисне или легне на руду.
  Човек није научио да преговара и договара се, јер он је “АЛЕКСАНДАР СИЛНИ“,
  а сада му тамо неки чича од 7 банки квари рачуне да се упише у историју као
  “АЛЕКСНДАР ВЕЛИКИ“

 2. Поштовани Ђорђе, лепо ви „допунисте“ ваш недавни коментар. Једино мислим да мало грешите у стилу писања. Сениор Несторовић се не претвара у јадника него се претвара у БЕДНИКА! Иако га многи сматрају опиченим, то му у његовим годинама заиста није требало.

 3. Zorane53 -vidim polako se popravljaš. Oni „pravi“ Srbijanci među kojima možda živiš, izgleda, utiču na tebe. Sve manje ijekavštine koristiš u pisanju tvojih komentara! Još kada bi malo popravio tvoju gramatiku i stil pisanja- i eno nama još jednog „pravog“ Srbijanca! Potrudi se, vreme je.

  • Kada je “ MUDRAC …….BUDALI ……. objašnjavao nebeski svod , pa mu prstom pokazao na MJESEC , budala nije skidala pogled sa PRSTA “ !!! Ukoliko zelite da se dopisujete i razmjenjujete mišljenja, morate se kao prvo naučiti i prisiliti pristojnom ponašanju . Da li se mi poznajemo, kada mi se obraćate sa “ TI “ . ?? Koja ste Vi to veličina , da me sa tolikom dozom arogantnosti , ocjenjujete, kudite ili hvalite?? Koji Vas to kompleksi , na tako nešto tjeraju ?? Da li ste ikada čuli za pojmove „forma i sadrzaj “ ? Forma je način moga pisanja, i manje je bitno da li se to nekome svidja ili ne, bitno je da se razumije što zelim reći , tj. SADRZAJ kojega Vi niste ni spomenuli….. Niste se uspjeli pomaći dalje od forme ! Po ono malo ( sasvim uzgredno izrečenog ) SADRZAJA , Vašeg mišljenja i vidjenja stvari, obavještavam Vas da bi se morali jako , jako truditi da se oko nečega slozimo. Za mene ne postoji “ Prvo Srbijanci – Drugo Srbijanci , pravi i krivi Srbijanci “ !! Po meni postoji SRBI – NAROD gdje god se nalazili na kugli zemaljskoj, ako se osjećaju i izjašnjavaju kao SRBI . Oni mogu biti ….i to je za mene faktor koji čini bitnu razliku .. ….časni, pošteni, obrazovani, patriote, nacionalisti, stručni, vrijedni, produhovljeni, intelektualno jaki, inteligentni …………
   ali i medju SRBIMA ima i onih koji su suprotno od nabrojanog. U koju grupu bi Vi sebe stavili “ Tako Treba “ ?

   • Zorane sa brojem- vi ne samo da palamudite i previše na stgranicama ovog portala -kako bi rekli moji sugrađani u Beogradu, nego ste postali i filozof! Teško nama u Srbiji sa vama sličnima koji svaki put kada negde nešto zagovnaju -kuda će u begstvo nego -u Srbiju! Ohladite malo -pustite i druge da iznesu svoja mišljenja a ne samo vi pa vi, pa vi i tako u nedogled. Da niste možda nekadašnji Srbin a danas Montenegrinac? Za njih razumem to ja, pa ja, pa ja…

    • Odustajem od daljnje prepiske. Ukoliko bi mi i uspijelo da se spustim na nivo Vašega prostakluka , ( sumljam da mogu dosegnuti taj nivo ) , krajnje iskreno moram da priznam , da protiv Vas ne bih imao baš nikakve šanse !!

    • Можда је Зоки филозоф, али коментарише основни материјал или неки коментар. Čitalac bez broja пише о Зокију, а не о материјалу, или неком Зокијевом коментару. Посебно је занимљиво, да је себе сврстао у БееооГраџане, као да је то нека посебна сорта Срба!

 4. Ово је Несторовић данас изјавио
  https://srbin.info/politika/nestorovicne-mogu-da-me-isteraju-iz-mi-glas-iz-narodaja-sam-ovlasceno-lice-u-apr/
  Не знам што му је ово требало ?
  Али, на сајту Агенције за привредне регистре, као и на сајту Пореске управе има само један заступник удружења и то Драган Станојевић из Прибоја.
  Који је у име удружења, данас објавио ово саопштење за јавност
  https://miglasiznaroda.rs/saopstenja/saopstenje-za-javnost/

 5. Тешко је за некога написати да је аутсајдер у политици, ако већ на нивоу википедије можемо наћи и ово: „Несторовић је током деведесетих година био члан Српског покрета обнове и учествовао у демонстрацијама против Слободана Милошевића.[17] Након петооктобарских промена приступио је Демократској странци.[18] Децембра 2021. године основао је Удружење за заштиту и унапређење положаја деце Витезови реда змаја и поручио да је спреман да се политички ангажује.[19] На парламентарним изборима 2022. Несторовић је подржао изборну листу Бошко Обрадовић — Српски покрет Двери — Милош Парандиловић — Патриотски блок за обнову Краљевине Србије.“

 6. “ Mi – glas iz naroda “ , postala je velika briga za vladajuću stranku, prozapadnu opoziciju i kolektivni zapad koji drzi u šahu vladajuće i dirigira pomenutom opozicijom. Svi troje , iz petnih zila nastoje da unište pokret, koji prerasta u političku partiju i kojem je na čelu dr. Branislav Nestorović. U svemu tome , kost koja je zapela u grlu sada već ogorčenim protivnicima , jeste PROGRAM pokreta. I dok Radovan Marijanović spominje Nestorovićev …“ najsmješniji virus na svijetu “ , i to u negativnoj konotaciji, nigdje ni riječi o PROGRAMU pokreta ili partije. A onima koje to zanima , poznata je istina i o “ virusu “ koji bi i bio najsmješniji, da se radilo o virusu, a radilo se o FRANKENŠTAJNU , lansiranom iz laboratorije, za koji se ne moze reći da je virus. Dakle, i tu je Nestorović bio u pravu, da je bio samo virus, kao opasnost, bio bi smješan. A ……. PROGRAM kojeg kritičari Nestorovića kriju kao „zmija noge“ , a Nestoroviću i njegovima maksimalno uskraćuju medijski prostor, tako da ga ne poznaju baš svi koji bi bili veoma zaintresovani da ga i detaljno upoznaju , jeste više nego zanimljiv, a mnogi će ga vidjeti i shvatiti i kao “ LIJEKOVIT “ !! Kao bazna tačka programa jeste PONIŠTAVANJE BRISELSKIH SPORAZUMA …..i svih ostalih sporazuma koji su načinjeni na štetu Drzave i Naroda !! Vraćanje pitanje KiM u SB OUN i realiziranje R1244. Poštivanje USTAVA . Borba protiv korupcijeije i kriminala… Vladavina prava i ozivljavanje ugašenih institucija drzave …… Sve ovo jeste diagonalno suprotno od onoga što rade vladajući , što zeli prozadadna opozicija i njihove zapadne gazde….. ali pretstavlja ogromnu zelju i potrebu najvećeg dijela gradjana drzave. Zadnja nastojanja protivnika „Mi- glas iz naroda “ , jeste da se pokret ili partija razbije iz nutra . Oni su mali , ekonomski slabi , a ako ih se ne uništi na vrijeme, mogli bi da dobiju izuzetno masovnu i nezadrzivu podršku u narodu ………..

  • Upravo tako….PROGRAM. Namerno se unosi svadja, razdor i prebacuje se sve na teren licnog. Tako da je sada sve na nivou rekla kazala. NIKO NE SPOMINJE i ne komentarise program. Slucajno??? Paaa, jest da imamo pilece pamcenje ali je jasno odakle vetar duva. I nasi vajni analiticari (koji se utrkuju i ne skidaju sa TV programa rezijskih televizija i ne rezijskih) raspiruju vatru i prave maglu da zabasure cinjenice.IDEJA i PROGRAM

 7. Ето, мој коментар од пре два месеца, и не бих имао шта да додам осле `најновијих дешавања`.

  За комендијантску тачку у изборном циркусу прилику је добио шашави Др Бранимир Несторовић, експерт теоретичарских завера и весељак у тингелтангел ТВ-ток-шоу емисијама. У седамдесетој својој години почео да се бави политиком. Коначно је препознао Бизмарка у Себи. Његов успех је из истог регистра из кога се јефтини прцмољак Јована изборила да буде најшерованија водитељка. Ономад нас је једну полу-сезону забављао Бели Прелетачевић, сад ћемо гледати како се сениор Несторовић претвара у јадника.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime