Strani lobisti guraju Jankovića za predsednika države

0
843

Zaštitnik građana Saša Janković, kako se spekuliše, najverovatnije biće kandidat za predsednika države ispred Demokratske stranke ili ujedinjene opozicije.

dru-jankovicRasim Ljajić i Ivica Dačić izlaze na crtu Tomislavu Nikoliću. Njih dvojica jedini su zasad javno saopštili da će kandidovati na izborima za predsednika države.

Premijer Aleksandar Vučić poželeo je Ljajiću sreći, navodeći da će on i u tom slučaju biti deo njegove vlade.

Aktuelni predsednik Nikolić ranije je najavio da će ući u trku za još jedan mandat. Vučić je pohvalio Nikolića i način na koji je radio, ali ga zasad direktno nije podržao. Kako se po kuloarima već duže priča da bi ministarka Zorana Mihajlović mogla biti kandidat.

Kako se nezvanično spekuliše, strani lobisti verovatno će gurati zaštitnika građana Sašu Jankovića ispred Demokratske stranke ili ujedinjene opozicije. On bi u tom slučaju imao podršku pojedinih uticajnih ambasadora, a ranije su ga demokrate zvale da bude njihov kandidat.

Uticaj stranaca naročito je bio vidljiv tokom afere “Pištolj”. Stranci su izvršili neverovatan pritisak na vlast koja je zatim izvršila pritisak na “Informer” da prestane da forsira priču o samoubistvu Jankovićevog prijatelja.

Takođe se spekuliše da Janković usko sarađuje sa opozicijom, iako bi trebalo da bude politički nezavisan. Politička obojenost Jankovića naročito je vidljiva kada se uzme u obzir da ga je na mesto zaštitnika građana postavila Demokratska stranka, iako su se tada protivile nevladine organizacije.

Jankovićeve aktivnosti u značajnoj meri su pomogle opoziciji u političkom smislu. Međutim, opozicija je i pored toga jedva prešla cenzus na izborima. Podsetimo da je Janković, posle ponovljenih izbora 4. maja, preko Tvitera saopštio da je ishod ponovljnih izbora bio sjajan, iako je šovinistička koalicija Dveri-DSS u Skupštinu ugurana veštački uz pomoć izbornog inženjeringa.

Da Vas podsetimo:  Na suđenju Dijani Hrkalović čitane poruke: "Magarčino jedna...", "Decu ti j****"

“Sjajan ishod izbora – zadovoljni svi! Sada drage kolege – novi i stari državni funkcioneri, da prionemo na jačanje pravne države i ljudskih prava!”

Nije jasno da li je Janković bio zadovoljan zbog užasne kampanje koju je cenzus koalicija tada vodila protiv sopstvene države ili što su američki lobisti uspeli da prekroje volju građana.

Janković se povodom eventualne predsedničke kandidature nije zvanično oglašavao.

Teleprompter

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime