TV sučelјavanje na BN dr Dragana Petrovića i dr Darka Trifunovića – Srbi između Istoka i Zapada

0
4144

Danas u Srbiji je praktično totalna blokada medija, koja je upravo poslednjih par godina dostigla neviđene do sada razmere, i gde praktično nema sučelјavanja različitih koncepcija između stvarnih predstavnika vlasti i patriotske opozocije.v Onemogućava se čak takvom patritoskom, opoziconom mišlјenju da bude prisutan i u nekom od medija sa lokalnom televzijskom frekvencijom.  U tom pravcu sučelјavanja u nekim od emisija na televizijama Republike Srpske izazivaju veliku pažnju i u Srbiji.

Na televiziji BN u emisiji Izazovi gostovali su dr Dragan Petrović, naučni savetnik i dr Darko Trifunović, naučni saradnik, na atraktivnu temu uticaja SAD, odnosno Rusije na srpske prostore, i posebno Srbiju. Dr Dragan Petrović, koji po svojim stavovima pripada patriotskom delu opozicije u Srbiji u odnosu na režim Aleksandra Vučića, kao i drugi intelektualci tog opredelјenja, izuetno retko, naročito poslednje godine može doći do nekih od elektronskih medija u Srbiji, dok je dr Darko Trifunović, koji je proamerički i pronato orijentisan nema tih problema. Pogledajmo njihovo sučelјavanje, na goruće teme u ovoj emisiji na BN, sa temamaa koje su razmatrali u ovoj 90 minutnoj emisiji: kakav je odnos SAD i NATO prema Srbima, potom politika prema srpskim prostorima Rusije i Kine; njihovi stavovi o režimu Aleksandra Vučića, stanju u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, koja je bez referenduma ušla u NATO, i šta oni vide kao dalјu moguću i poželјnu koncepciju iz postojećeg stanja na srpskim prostorima. Petrović se zalaže za oslobađanje medija u Srbiji, smenu lošeg i nedemokratskog režima Aleksandra Vučića, alternativu neoliberalnoj ekonomiji i antisocijalnom zakonodavstvu, da se nikako ne ulazi u NATO, i zastoj u tzv. „evropskom putu“, te odbranu KiM (odustajanje od Briselskog sporazuma i svakako od namere da se Kosovu omogući stolica u OUN i izbaci iz Ustava Srbije), rešavanje katastrofalnog demografskog problema u Srbiji i povezivanje, za početak kuturno i ekonomski, a potom i politički srpskih prostora.

Da Vas podsetimo:  Haos u Srbiji - Ovo niko neće preživeti, ljudi će ostajati bez imovine

Trifunović, koji je za razliku od Petrovićevih žestokih kritika, čak pohvalio režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori, smatra da bi ulazak srpskih zemalјa (Srbije i Republike Srpske) nakon Crne Gore u NATO i tešnje vezivanje za SAD, te potuno udalјavanje od Rusije, bio recept za perspektivu srpskih zemalјa.

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime