U Knez Selu 69-godišnjakinja živi u trošnoj i nebezbednoj kući

0
1102

Već 10 godina 69-godišnja Mira Pavlović živi u trošnoj kući u Knez Selu koja bi svakog trenutka mogla da joj padne na glavu. U Dom za stare ne želi da ide, već traži da joj neko obezbedi baraku u dvorištu u koju bi se smestila tokom zime.

Godinama ova meštanka Knez Sela živi bez struje i vode. Da bi preživela i zaradila neki dinar čuva komšijama 11 ovaca, koje tokom noći spavaju sa njom u kući.

Ovoj baki najteže je tokom zime, jer joj je kuća puna vode i blata zbog snega koji se topi. Zato ne može da spava i plaši se da će joj krov pasti na glavu.

Iako nije bezbedno da živi u ovoj trošnoj kući, ne želi da ode iz nje.

Nudili su mi da idem u dom, ali neću. Kad bi mogli da mi postave ovde neki kontejner, da sklone ovo đubre iz dvorišta i tu da živim – priča Mira.

Njene komšije u Knez Selu kažu da se trude da joj pomognu kad god mogu, ali apeluju da joj neko pomogne ili je iseli iz kuće, jer se plaše da bi mogla da se sruši na nju.

Direktor niškog Centra za socijalni rad Zoran Jović tokom dana nije bio dostupan za komentar, a većnica za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić kaže da dosad nije bila upoznata sa ovim slučajem.

Kuća u kojoj živi nije bezbedna/ Foto: J A. juznevesti

Potrudiću se da sutra nađem vremena i posetim je, stvarno nisam znala za to do sada, videćemo kako da joj pomognemo – navela je većnica.

J. Adamović
Izvor: juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime