U Nišu će biti ozvaničen početak rada srpsko-albanske komore

3
946

Sedište komore će biti u Tirani; foto: en.wikipedia.org/Albinfo; CCPremijer Albanije Edi Rama je predsedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu potvrdio da će lično podržati osnivanje srpsko-albanske komore koja će doprineti saradnji privrednika. Njen rad biće ozvaničen u Nišu 14. oktobra.

Za taj datum je, inače, u Nišu planiran veliki poslovni forum Albanije i Srbije na kom će premijeri Edi Rama i Aleksandar Vučić razgovarati o investicijama u regionu.

Čadež je sa Ramom razgovarao u Albaniji, gde je u Tirani i Draču boravio na pripremi organizacije predstojećeg foruma.

Kako piše na zvaničnom sajtu Privredne komore Srbije, sedište srpsko-albanske komore biće u Tirani, a ona treba da obezbedi efikasniju komunikaciju i saradnju privrednika i „doprinese aktiviranju velikog neiskorišćenog potencijala za unapređenje trgovine, investicija i ekonomskih veza dve zemlje“.

Gotovo da nema oblasti u kojoj poslovne zajednice ne bi mogle da sarađuju, a u razgovoru sa premijerom Ramom, posebno smo se osvrnuli na konkretne investicione mogućnosti u agrobiznisu i turizmu – prenosi Čadežovu izjavu portal Privredne komore Srbije.

Na njemu piše i da su osnivanje ove mešovite poslovne asocijacije inicirali albanski i srpski privrednici, a podržale Privredna komora Srbije, Unija privrednih komora Albanije, Privredna komora Tirane i druge albanske poslovne asocijacije.

S. J.

Južne vesti

3 KOMENTARA

  1. Znači uz Preševo i Niš pripremaju,za pripajanje arnautima.Ma koliko nekom nepismenom ovo izgledalo smešno,DA PODSETIM,ISTO JE OVAKO BILO SA VUKOVAROM I KIM.Vukovar je Đilas prebacio Hrvatima,te tako nacrtao granice po želji tita,a KIM je pripremio tako što je prvo doneo zakon o zabrani povratka na KIM Srbima koji su 1941 izbegli sa KIM,bežeći od arnauta,te tako prvi šef udbe ona bagra Vlado Zečević,prvi šef udbe.Onda je pripremio one svoje okupšatore-pristalice,da 1974 donesu zakon kojim su proglasili KIM za pokrainu,ali sa ingerencijama republike-države.To isto čine danas ovi titovi omladinci,deca titovih komunista,koji su i izglasali te zakone,kao što danas spremaju prevaru sa ovim izborima,da bi proglasili tu titovu odluku i njegovih komunista iz 1974.PŠotom sledi masovno naseljavanje arapa,kako ova bitanga reče“NASELIĆEMO SRBIJU,SA ONIM BROJEM ŠTO JE OTIŠAO IZ SRBIJE,A OTIŠLO JE 500 000 SRBA.Odluke Drezdenskog kongresa KPJ,će time biti okončane,a ovo su odluke-https://dzonson.wordpress.com/2014/03/09/losa-sudbina-srbima-odredjena-je-1928-godine-u-drezdenu-na-cetvrtom-kongrsu-kpj-istina-o-27-martu-1941/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime