Umesto institucija, probleme Nišlija “rešava” ministar Stefanović

0
893
Stefanović u Nišu / Foto: printscreen (J.V.)

Neko traži struju, neko put, neko da ga vrate na posao – tako je izgledao skup u Oficirskom domu u Nišu. Probleme građana slušao je i predlagao rešenja potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović zajedno sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i direktorima Puteva Srbije i EPS. Opozicija kaže da je u pitanju stranački miting SNS sa zloupotrebom javnih resursa.

Prema saznanjima Južnih vesti, centrala niškog SNS slala je poruke svojim članovima da dođu u Oficirski dom tačno u podne. Ispred Oficirskog doma stvorila se gužva i red za ulazak unutra.

Pored građana, redom su dolazili i funkcioneri – direktori javnih preduzeća, predsednici Opština, većnici, odbornici, a bio je tu i direktor Narodnog pozorišta.

Neki građani su se i sami pitali zašto su tu.

Šta treba da se radi ovde, dokle ovo traje, ja radim od pola 2 – čulo se od jedne građanke.

A unutra puna velika sala Oficirskog doma. Za glavnim stolom sedeli su Stefanović, Bulatović i čelnici Puteva Srbije i EPS-a, Zoran Drobnjak i Milorad Grčić.

Građani su dizali ruku, hvatali se mikrofona i iznosili svoje probleme.

Imam rešenje da treba da me vrate na posao još pre dve godine, ali me ministarstvo trgovine to ne poštuje. Treba obavestiti predsednika šta radi naš koalicioni partner.

Imam trafo-stanicu u dvorištu i želim da mu bude izmeštena.

Dolazim iz Donje Trnave, mi imamo zadrugu staru 100 godina, sad se skupila neka bratija i hoće da unište zadrugu – neki su od problema građana.

Jednom nezadovoljnom građaninu koji ima problema sa strujom, ministar je obećao odgovor do petka.

Stefanović je hvalio Aleksandra Vučića i gradsku vlast.

Svedoci smo već nekoliko godina velikih investicija u Nišu, naročito nakon ogromnog zalaganja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je faktički još kao predsednik Vlade pokrenuo novi ciklus investicija dovođenjem pet velikih kompanija koje su otvorile radna mesta u ovom gradu i koji je uspeo snažnim radom i delovanjem da poveća broj zaposlenih za gotovo 20.000 ljudi – naveo je Stefanović.

Da Vas podsetimo:  Zapad želi da opravda napad na SRJ, a sa druge strane da osudi navodnu agresiju Rusije na Ukrajinu

Inače, o broju “dovedenih” kompanija među državnim funkcionerima vladaju izgleda različita mišljenja, pa je Vučić ranije govorio o 7, ali i o 6 fabrika koje je doveo.


Niška inicijativa: „Poklonički“ skup SNS-a, zloupotrebljeni javni resursi

Iz odborničke grupe Niške inicijative kažu da su prisutni radnici javnog sektora i pitaju direktore šta će oni tu.

Šta vi radite na političkom skupu u radno vreme? Šta rade vaši radnici tamo? Da li to znači da su svi na skupu ustvari višak zaposlenih u javnom sektoru Niša? – pitaju iz Niške inicijative.

Odbornik Srđan Nonić i ovom prilikom snimao je skup u sopstvenoj režiji, a imao je problema pri ulasku u salu jer ga nisu, pa jesu pustili.

Ova zloupotreba javnih resursa za SNS botovanje i mitingovanje prestaće kada izgube vlast, a svi učesnici će biti sankcionisani. To je zvaničan stav Niške Inicijative – navode.

Zapretili su i naprednjacima da će posećivati sve skupove i da nigde neće biti mirni.

M. Z.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime