Vreme čudesa

0
883
Aleksandar Arsenijević / Foto: ozonpress

“Odvojili smo 70 opština i gradova koji će dobiti kanalizacionu mrežu i fabrike za prečišćavanje otpanih voda. Ne znam da li ljudi razumeju kakav je to civilizacijski napredak. Odjednom ćemo ući u 21. vek uz sve što imaju Nemačka, Austrija, [vajcarska, najmodernije zemlje”.

Možda ste pomislili da je ovo izjavio neki političar iz šezdesetih ili sedamdesetih ili da je reč o vesti sa Njuz neta ili sličnog satirično portala, ali debelo ste u krivu.

Ovu najavu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim izrekao je onomad, samouvereno i sugestivno kako samo on to ume, ne trepnuvši gospodar srbistanski. Da li se veliki vođa slabo snalazi sa kalendarom i računom smetnuvši s uma da je 21. vek kalendarski počeo 1. januara 2001. godine, ili se ova nebuloza odnosi na tehnološki razvoj, a od istog smo nebrojeno puta čuli kako je, vođen njegovom nazadnom vizijom, Srbistan stao rame uz rame sa velikima.

Dok se na jednoj strani oni što im racionalno mišljenje i logika ne iziskuju fizički napor krste i levom i desnom, na drugoj vaskoliko nazadno članstvo i profesionalne nabiguzice kao sunđer, otvorenih usta, upijaju svaku njegovu reč aplaudiraju i potvrdno klimaju glavom. Sretni i presretni što će se posle toliko godina lutanja i obmanjivanja zahvaljujući premudrom vođi obreti u 21. veku. Nije li sad malo jasnije gde smo, šta smo i zašto smo?

Kada takvu glupost izgovori, kako sam za sebe tvrdi, najbolji student Pravnog fakulteta u njegovoj istoriji, šta očekivati od nazadnih stručnjaka od kojih su mnogi stekli fakultetsku diplomu pre srednjoškolske.

Čemu čuđenje što pozornik Vesić, prestonički oberfeldvebel, radi to što radi. Što je Vulinu dodeljena počasna letačka značka. Što čačkonačelnik MrMi i njegova družina razbacuju milione evrova na šminkanje mrtvaca, a Čačane što su do sada barem verovali da žive u 21. veku svako malo iznenade stogodišnje kiše. Što su nam je urbanizam u gradu takav kakav jeste. Što biću koje je samo sebi nadenulo nadimak Mikals, nisu dovoljni rukovodeća funkcija i debela plata u Elektrodistribuciji koje mu je omogućila partijska knjižica, već bi da se kuropeca pesničkim nagradama koje mu dodeljuju partijsko – uvlakački žiriji, mada su mu pesme na nivou one antologijske – Mama Tošu metnula na nošu.

Da Vas podsetimo:  Mihailo Medenica: KAD OBRAZ ZAĆUTI, A GUZICE PROGOVORE (guzica je najskuplja srpska reč)

Dakle, braćo Srbistanci i sestre Srbistanke ako ste do sada živeli u zlatnom dobu možete li da zamislite kako će tek živeti kada nas gospodar Vučić i njegova nazadna družina za dve, najdalje tri godine odjednom uvedu u 21. vek.

Samo još da nabavimo te bombardere, pa da do mile volje praznimo creva i bešike!

Aleksandar Arsenijević
Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime