VUČIĆU, pa i mi imamo decu!

9
6446
Foto: kolaž

Dosta je više bilo Vučiću! Pa nemte samo vi decu, nisu samo vaša deca pate ili su samo vaša deca ugrožena. To što uvalčite vašu decu u prljavu izbornu kampanju to je vaša lična stvar. Ako smatrate da je uredu da tako stičete političke poene, onda treba da vas je sramota. Ali da znate, nemate samo vi decu u Srbiji. Šta je sa našom decom koju godinama uništavate Muka mi je više da vas slušam i da gledam vaše lažne suze i suze drugih političara. Ko je obratio pažnju na naše suze (iskrene) koje svaki dan lijemo nad sudbinom naše dece? Da li ste vi…? Kako vas nije sramota. Jer su samo vaša deca jadna i ugrožena. Pa ne znam šta da kažem ko je više ugrozio živote naše dece i ko više želi da na račun naših najmlađih dobije vlast u Srbiji. Vi, sadašnji predsednik Srbije, idete dotle da čak i kampanju vodite pod sloganom ”Za našu decu”. Pokazali ste koliko vam je stalo do mladih naraštaja tokom vandrednog stanja. Sve što je moglo ulagalo se u penzionere. Da se razumemo nemam ništa protiv njih i moji roditelji su penzioneri i da nije njih ne bi mogli da preživimo mesec. Da li ste u toj kampanji koju ste voditili i tokom vandrednog stanja razmišljali da li će roditelji najmlađih u Srbiji glasati za vas. Verovatno niste jer vam je prioritet bio da podmirite penzionere kako bi dobili njihove glasove.

Koliko nas je ostalo bez posla? Plate nismo primali nismo imali novca da prehranimo našu decu. Nama niste ponudili pomoć, ali penzionerima ste dali novčanu pomoć za Vaskrs. Sve je to nekako prošlo a vi i dalje smatrate da samo vi, političari, imate decu. Samo su vaša deca stradala u kampanjama. Možda je i tako ali vaša deca se pominju samo kad su izbori a o našoj deci se ne vodi računa ni tada ni kada nije izborna godina.

Da Vas podsetimo:  "Promene" lepo zvuče, ali se teško ostvaruju - jedno lično iskustvo

Kap koja je prelila čašu je novi pravilnik koji je na brzinu izglasan 6.maja o imunizaciji u Srbiji. Mozda to i ne bi bilo tako strašno da nam pri usvajanja tog pravilnika svi redom nisu pretili kako će nam oduzeti decu ako ih ne budemo vakcinisali. Ali da li nam je neko rekao da danas, ako dete mora da primi vakcinu za polazak u školu, jednu vakcinu morate da kupite iz vašeg dzepa. Jedna od dve vakcine koje treba dete da primi kako bi dobilo potvrdu za školu iznosi 2.700 dinara. Zašto to niste pomenuli u kampanju ”Za našu decu” gospodine Vučiću ako brinete za svu decu u Srbiji. Što se kao vlast ne pitate kako će neko da kupi tu vakcinu ako nema ni platu? A pretite kako ćete nam oduzeti decu. Zašto se to nigde ne pominje ni u jednoj d vaših kampanja? Ne izgleda da su vaša deca ugrožena Vučiću a za našu, i ako nam ih oduzmu, to vas nije brige. Zar ne bi sva deca u državi trebali da imaju ista prava?!

Vodite vi vaše prljave kampanje ali našu decu ostavite po strani. Vaša deca imaju i od ptice mleko a, ako niste znali, u Srbiji ima 35.000 korisnika Narodnih kuhinja a od njih su trećina najmlađi što znači da imaju samo jedan, a možda ni jedan obrok dnevno.

Nije mi žao što su vaša deca čula ovo ili ono loše o svom ocu, zato što naša deca iz dana u dan gledaju svoje očeve i majke kako se dovijaju da bi im kupili mleko ili parče mesa a o jagodama ili trešnjama, koje u Srbiji koštaju 400 dinara, mogu samo da sanjaju…

Da Vas podsetimo:  Pismo sa Kosova ili snaga običnih ljudi

Ne bih viže dužila a imam duševni mir što jer imam priliku bar ovako da vam kazem, a i da vas opomenem, da se malo zaustavite i razmislite još jednom. Nemate samo vi decu u Srbiji i nisu samo vaša deca ugrožena. I ako vec vodite kampanju, u koju ste umešali decu, pokušajte bar da uradite nešto dobro za SVE naše najmlađe.

Milena Jovanović

9 KOMENTARA

 1. Јадна ваша деца ако вам од Вучића зависе….

  Сви ви што се жалите на плате од 35-40.000 динара, па зарадите више? Што не радите два посла? Или је лакше очекивати од Вучића? Баш ми вас је жао….и ваше деце исто. И обавезно гласајте за Вучића опет, можда вас опет награди са 100 евра….и ја ћу да гласам за њега опет, чисто да кад идем улицом гледам беднике који раде месец дана за 300 евра и кукају како немају пара…

 2. Nemojte tako. Rešio je da penzionerima vraća u ratama ono što im je oteo, a obećao da neće. Posle će i ostali da dodju na red, a valjda će se setiti i dece. Samo još malo strpljenja.

 3. U potpunosti se slažem sa Milenom u pravu je. Penzioneri su sve dobili a naša deca ništa, moja nisu videla oca četiri meseca i nezna se kada će. Nažalost u zatvoru je i nije kriminalac a i o njima je pričao da će ih amnestirati posle vanrednog stanja ili umanjiti kaznu baš ga briga ali mislim da neće naša deca imati sjajnu budućnost.

 4. U pravu ste Milena. Nezna naš dragi predsednik da je nama toliko teško. Eto i mi zivimo od jedne plate. Ja sam radila kod privatnika 6 meseci koji me je sa biroa pozvao i na kraju otpustio pred ovu Coronu jer se bavi izvozom robe(znao je). Sa biroa meje pozvao..svugde imaju veze..drzava ih pokriva vezice.. A tako smo se radovali suprug i ja. Da ćemo i mi nesto u zivotu uraditi..da ćemo ceo mesec konačno sa dinarom u djepu osvanuti..jer od jedne platice od 40.000 njegove dok platite racune i kreditnu ratu..gotovo ste trećinu meseca bez dinara.. Sta ćeš tuga… . Ćutimo,molimo se Bogu za zdravlje za mir u našoj zemlji. Trpimo puno i ne želimo da odemo iz naše zemlje..sve nas boli puno..baš sve…ali najvise kad me na dan izbora zovu iz SNS da pitaju dal ću da glasam i za koga. Sta da im kažem..da glasam za isto..gore..nemam za koga..
  Čuva nas samo vera u Boga molitva da nam deca budu zdrava..ništa sem Boga vredno i nemamo.. Verujte da kad me pitaju pa zašto si takva..ćutim…a moje ćutanje u meni ispisuje suzama priču…
  Zao mi je dece radnih ljudi..obicnih koje guše oni koji imaju više novca a sve manje ljudskosti i pravih vrednosti..rano i porano su naša deca krenula da odrastaju i medju prvim rečima naučila da saznaju šta znači reč nema’. Svima želimo dobro samo tuga me hvata što ne misle i drugi na nas. Nema vise ljudskosti..

 5. I ja imam decu, bogu hvala. Napustile su Srbiju. I uglavnom mladi odlaze zbog dugogodisnje lose situacije u nasoj zemlji. Penzionerka sam i nikada necu glasati za bilo koga ko je bio na vlasti do sada, a pogotovo za ove sada. Zabranila bih uopste da penzioneri glasaju. Neka radno sposobni ljudi odluce kakav zivot zele.

 6. Pa ta ste mislili da vucic I dilas imaju dusu, e ne nemaju, zamislite njihova deca su jadna a imaju sve, I drago mi je zbog toga sto I’m nista nefali, ali sta cemo sa onom drugom decom koja nemaju obrok dnevno, nemaju vodu, struju cipele odecu, knjige krevet i da nenabrajam.? Oni su jednostavno pateticni i nih neinteresuje nista osim njih samih, zato razmislimo razmislimo I razmislimo svi zajedno, dali nasa deca moraju da zive Tim neprimernim zivotom I KO je tome kriv? A sigurno nisu deca. Zato i vuciv I dilas neka ne cmizdre i neka se bar malo sazale Na one Koji nemaju nista, umesto da traze sazaljenje naroda Boze moj dragi dali je to moguce?

 7. Nije Vucic jedini,poslednjih dana smo gledali i Diilasa kako kuka za svoju decu ali nigde u kampanji ne pominje da ce nasoj deci biti bolje. Svi hoce vlast preko najmladjih a niko ne zeli da im omoguci bolji zivot.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime