Ambulanta u Prnjavoru gotova u maju

0
531

“Danas ćemo krenuti u izgradnju ove ambulante (u Ripnju) i za dve, dva meseca, izvinjavam se, dva, dva i po meseca, koliko im treba da se završi ova ambulanta, videćemo se ponovo svi zajedno ovde i otvorićemo ovu ambulantu.”
Studio B, 20. 3. 201

Pre nekoliko dana svečano je otvorena rekonsturisana ambulanta u Prnjavoru, selu u beogradskoj opštini Voždovac, a ovo otvaranje verovatno će ostati upamćeno po tome što je šefica za informisanje opštine Voždovac Marina Ralević pratila i snimala novinare N1 dok su uzimali izjave od prisutnih građana.

A postoji još nekoliko “zanimljivosti” u vezi sa obnovom ove zdravstvene ustanove. Rekonstrukcija u Prnjavoru počela je u martu ove godine u prisustvu maltene pola državnog vrha. Naime, svečanom obeležavanju početka radova uz muziku, prisustvo velikog broja građana (nekoliko dana pred predsedničke izbore) prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i poslanica vladajućih naprednjaka Marija Obradović.

Tada je Mali obećao da će sve biti gotovo u roku od dva do dva i po meseca, što znači u maju, eventualno početkom juna, budući da su radovi počeli 20. marta:

“U poslednje dve ili tri godine smo mnogo toga uradili da primarna zdravstvena zaštita bude svima vama dostupna, da ne morate da putujete 17 kilometara do Jajinaca, kako biste videli doktora, dobili neki recept, uradili neki pregled, ni vi ni vaša deca. To mora da se desi ovde u Ripnju, zato ćemo danas krenuti u izgradnju ove ambulante i za dve, dva meseca, izvinjavam se, dva, dva i po meseca, koliko im treba da se završi ova ambulanta, videćemo se ponovo svi zajedno ovde i otvorićemo ovu ambulantu”, rekao je tada Mali.

Tabla sa datumom početka radova i rokom za završetak / Prilog Studija B, Foto: Printscreen

Inače, rok za završetak radova zapravo je bio 45 dana, barem je tako pisalo na gradilišnoj tabli koja se vidi u prilogu Studija B od tog dana, a fotografije table Istinomeru su letos dostavili i nezadovoljni građani Prnjavora sa željom da podsete da obećanje nije ispunjeno u predviđenom roku.

Dakle, po tom osnovu, ambulanta je trebalo da bude završena još početkom maja, umesto šest meseci kasnije, početkom novembra.

Međutim, gradonačelnik Beograda je namerno ili slučajno zaboravio tu činjenicu. Opet je u Prnjavnoru organizovana svečanost povodom otvaranja ambulante, a Mali se pohvalio kako je obećanje ispunjeno, i to samo šest ili sedam meseci od početka radova:

“Bili smo ovde zajedno u martu mesecu ove godine i tada je ova ambulanta koja je iza nas bila u jednom potpuno neuslovnom, katastrofalnom stanju. Dali smo obećanje da ćemo je rekonstruisati, da ćemo je srediti. Evo danas to obećanje ispunjavamo. Samo šest ili sedam meseci od dana kada su radovi krenuli imamo priliku da uživamo u jednoj od najlepših ambulanti u celom gradu”, rekao je Mali na svečanom otvaranju. (8. novembar 2017)

Inače, nemamo praksu da ocenjujemo nešto što je već završeno, ali sa zakašnjenjem, jer ne bi bilo ispravno reći da je nešto ispunjeno ako je rok značajno probijen, a nije ispravno ni reći da nije ispunjeno, kada je posao završen.

Međutim, u ovom slučaju je bitno ne samo to što je ambulanta rekonstruisana sa zakašnjenjem od pet ili šest meseci – oko tri puta duže od predviđenog roka – već i to što sada Mali tvrdi da je održao reč, zbog čega za obećanje iz marta da će sve biti gotovo za dva do dva i po meseca dobija ocenu “neispunjeno”.

istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime