Bunike by Zorana Mihajlović

1
1119

Mlađi od trideset godina mogu od ponoći do svitanja da upravljaju motornim vozilima samo u rikverc!

2014-12-14_073930

U izuzetnim slučajevima dozvoliti korišćenje prve i druge brzine, ukoliko je reč o našim botovima koji žure u treću smenu, ili simpatizerima angažovanim na lepljenju plakata!

Zabraniti mirišljave jelkice za retrovizore koje ne osvežavaju vozilo aromom jutra u Bajčetini, ili premijerovog parfema!

Zamoliti Nadu Macuru da gomili bespotrebnih saveta doda nekolicinu o vozačima, tipa: „Obucite se slojevito, u skladu s temperaturom u vozilu, ne otvarajte kišobran dok držite volan, dajte krv i mokraću na analizu dok čekate na semaforu, ne zaboravite osmeh i set prve pomoći“…

Najstrože kažnjavati prestupnike koji konzumiraju seks u vozilu, ukoliko nisu uključena sva četiri žmigavca, nije postavljen trougao pedeset metara iza vozila, ili nema uočljivog obaveštenja: „Imajte strpljena- upražnjavamo seks! Vama minut ne znači ništa- nama mnoooogo“!

Ukinuti žuto svetlo na semaforu- malo li su „žuti“ zla naneli sirotom narodu, bre!!! Možda i „Đilasov most“ proglasiti nebezbednim za saobraćaj, pilon odvlači pažnju vozačima…

Oduzeti vozačku dozvolu svakome ko se na putu do Pefkohorija nije fotografisao kraj svakog kolotraga na koji je Mirko Alvirović skrenuo pažnju, ili je na trećem skretanju nastavio ka Asprovalti, iako je pomenuti guru „bezbedne“ vožnje upozorio da je giros tamo najskuplji i previše mas’an!

Zabraniti skretanje u levo i desno- mi smo vlast umerenog centra (šta god to značilo). Na testovima polagačima postaviti pitanje: „Koji je jedini pravi put, gde god išli“, tačan odgovor: „EU, makar i sa ćelavim gumama“!

Utvrđeno je da u opštinama gde nismo na vlasti broj saobraćajnih prekršaja drastično raste- ukinuti te opštine, ili oduzeti vozačke dozvole svima do prevremenih izbora, pa da vidimo hoće li se opametiti, odnosno, početi da vode računa o bezbednosti u saobraćaju i za koga glasaju?!

Da Vas podsetimo:  Srbin – kako to ponekad gordo zvuči!

Svakome ko ne može da nabroji barem deset VIP zvanica na rođendanu Cecinog sina, ili ne ume da objasni zbog čega je to događaj od nacionalnog značaja, saobraćajna patrola preventivno da puca u gume i privede na trežnjenje iako nije pio- ludak za volanom gori je od pijanca.

Penzionerima ograničiti upravljanje vozilima samo na dan isplate penzije- tada su živahni, koncentrisani, puni elana, već sledećeg predstavljaju opasnost po ostale učesnike, o budžetu da i ne govorim!

Žene u PMS-u i muškarce sa urološkim problemima hapsiti pri pokušaju da startuju vozilo, osim članova naše koalicije! Nama je premijer zabranio i ciklus i prostatu, i mnogo se bolje osećamo, pravo da vam kažem!

Kažnjavati pešake ukoliko im je korak na „zebri“ manji od našeg na evropskom putu! I oni su učesnici u saobraćaju- ne mogu da kaskaju za reformama, bre!

Promeniti boju na rotacionim svetlima hitnih službi- plavo takođe podseća na one, da ne pominjem koje, baš kao i žuto na semaforu!

Zbog propagiranja nebezbedne vožnje ukinuti himnu „Bože pravde“! Vozač se ne sme uzdati u Božiju pomoć i očekivati da ga spase, već u svoje znanje i poštovanje saobraćajnih propisa.


P. S. Proveriti kakvo je stanje sa himnama onih koji su u tranzitu kroz Srbiju, verujem da i u njima ima osnova za kažnjavanje?!

Najstrože kažnjavati golubove koji zaseravaju utomobile, Okanović utvrdio da su jedan od najvećih uzročnika nebezbedne vožnje, Alvirović se pridružio optužbama, zbog isflekane „šoferke“ i nije video tramvaj, koji se, uzgred, kretao nepropisno- šinama, ne pokušavajući da manevriše van njih.

Mihailo Medenica

Dvaujedan

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime