Đumbir ubija ćelije raka

0
594

Đumbir je namirnica koja se ne koristi samo kao začin u ishrani, nego i u tretiranju mučnine i želudačnih problema.

djumbirJoš fascinantniji podaci dolaze kroz rezultate nove studije koja pokazuje kako je ova gomoljasta biljka izuzetno uspešna u tretiranju različitih oblika karcinoma.

Istraživanje na miševima su sproveli stručnjaci sa Georgia State univerziteta, a rezultati su pokazali kako esktrakt đumbira može da smanji veličinu tumora prostate za čak 56 posto.

Osim toga, pokazalo se kako đumbir smanjuje upalu u organizmu i telo opskrbljuje antioksidansima.

Još jedna studija koju je sprovela neprofitna organizacija PLoS pokazala je kako đumbir igra ključnu ulogu u tretiranju raka dojke i matičnih ćelija raka, za koje je poznato da ih je prilično teško ubiti.

“Matične ćelije imaju sposobnost regeneracije i samoobnavljanja, prolaze kroz različite promene i mutacije, pa su tako otporne na konvencionalno lečenje poput hemoterapije, a često se dele i formiraju nove kolonije raka. Jedini način da se tumor tretira je da se unište matične ćelije u njemu”, piše Health Nut News.

Kad se đumbir suši ili kuva, u njemu nastaje organsko jedinjenje shogaol. Fascinantan je način na koji se ovo jedinjenje bori protiv matičnih ćelija raka.

“Istraživanja su pokazala kako shogaol utiče samo na ćelije raka i ubija samo njih, ali ne i zdrave ćelije, za razliku od hemoterapije, koja, pored ćelija raka, ubija i zdrave ćelije”, navodi se u tekstu.

Na kraju, kad se uporedi sa lekovima protiv kancera poput Taxola, pokazalo se kako shogaol ubija više ćelija raka i tumora, a istraživači navode kako je ovo jedinjenje čak 10.000 puta jače od leka Taxol u ubijanju ćelija raka, zaustavljanju formiranja novih tumora i očuvanja zdravih ćelija u životu.

Da Vas podsetimo:  Štiti od raka i podmlađuje: Ova biljka je pravi melem za telo

Važno je napomenuti da slično istraživanje još uvijek nije sprovedeno na ljudima, ali ipak, rezultati su obećavajući i daju nadu obolelima od raka, naročito ukoliko se u obzir uzme koliko konvencionalni tretmani raka mogu biti teški za telo i psihu obolelih.

ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime