Fantomska firma gradi “Beograd na vodi”

1
2293

Ni izgradnja projekta “Beograd na vodi” izgleda da neće proći bez sumnjivih firmi. Naime, Arapi su pre nekoliko meseci registrovali firmu u Srbiji i to, ni manje ni više, sa osnivačkim kapitalom od stotinu dinara!

Maketa projekta Beograd na vodi

Opšte je poznato da će firma “Eagle Hills” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata graditi “Beograd na vodi”. Imajući u vidu to da je istoimena firma pre nekoliko meseci registrovana u Srbiji, postavlja se pitanje da će se ponoviti slučaj sa fantomskom firmom “Esmark Europe BV” koja je trebalo da preuzme Železaru.

Naime, u Registar privrednih društava, koji vodi Agencija za privredne registre, 15. avgusta 2014. godine upisana je firma pod imenom: “Eagle Hills Properties društvo sa ograničenom odgovornošću Beograd“.

Stopostotni vlasnik te firme je firma: “EAGLE HILLS INTERNATIONAL PROPERTIES L.L.C.” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Zakonski zastupnik srpskog preduzeća “Eagle Hills Propertie” je izvesni Mohammd Salman Sajid, državljanin Singapura. Interesantno je napomenuti da APR nije tačno uneo Sajidovo ime. Niko se ne zove “Mohammd“, već “Mohammed” ili “Muhammad“.

salman said
Salman Said

Na zvaničnom sajtu kompanije “Eagle Hills” iz UAE piše da je Salma Sajid finansijski direktor. Pre nego što je počeo da radi za “Eagle Hills”, Sajid je radio za “Emaar Properties”. Podsetimo da je Vučić kao prvi potpredsednik Vlade u januaru 2014. godine izjavio da je Mohamed al Abar, direktor “Emaar Properties”, spreman da uloži 3,1 milijardi dolara u “Beograd na vodi”. Gde su milijarde?

Kontakt podaci srpske firme “Eagle Hills” su posebno interesantni. Naime, firma je registrovana na adresi Simina broj 18. Nigde nije naveden sprat, broj stana, slovo, itd. Na APR-u čak nisu objavljeni ni broj telefona ni mejl adresa.

Da Vas podsetimo:  Novi rok za Centar za matične ćelije u Kragujevcu

Podaci o osnivačkom kapitalu su još interesantniji. Firma koja će u Srbiji realizovati projekat vredan nekoliko milijardi dolara, uložila je svega 100 dinara u svoje srpsko predstavništvo!

Čak je i Aleksandar Vučić džekovski iz siromašnog budžeta Srbije iskeširao milion dinara prilikom osnivanja preduzeća “Beograd na vodi doo”. Zamislite paradoks, arapska firma koja ima veći kapital od ukupnog BDP-a Srbije uložila je svega 100 dinara u svoje preduzeće, a Srbija, koja godinama muku muči sa deficitom, u preduzeće ulaže čak milion dinara!

Ako niste znali, Vlada Srbije je 24. jula 2014. godine osnovala preduzeće “Beograd na vodi doo” i u njega uložila milion dinara. Firma je u stopostotnom vlasništvu Vlade Srbije i registrovana je na adresi Karađorđeva 48 u Beogradu. To je ista kontakt adresa koja se pojavljuje na zvaničnoj stranici “Beograda na vodi” – Belgradewaterfront.com.

fantomska firma Foto: Foto: facebookreportermonitor

Kao što to uvek biva sa projektima naprednjačke Vlade, nešto nema smisle.

Vlada sa milion dinara osniva preduzeće “Beograd na vodi”. Firma “Eagle Hills” iz UAE zvanični je investitor. “Eagle Hills” sa sto dinara osniva istoimeno preduzeće u Srbiji. “Eagle Hills” se svuda reklamira kao investitor, ali zvanični sajt “Beograda na vodi” vas ne usmerava na adresu “Eagle Hills” firme u Srbiji, već na adresu firme “Beograd na vodi doo”.

Međutim, ako želite da konkurišete za posao, na zvaničnom sajtu piše da im pošaljete CV “ukoliko smatrate da ste prava osoba za rad u srpskom Eagle Hills timu”. Ako dobijete posao, za koga ćete onda raditi?

Kada nam neko od nadležnih odgonetne ovu enigmu, neka nam odgovore i na pitanje koja od te dve firme finansira reklame “Beograda na vodi” u podobnim režimskim medijima? Po svemu sudeći, reklame finansira preduzeće u vlasništvu Vlade Srbije.

Da Vas podsetimo:  Migranti terorišu srem: Šid poluprazan grad!

Izvor: teleprompter.rs

1 KOMENTAR

  1. Ovo je očigledan lopovluk.Sve ja lasžno, sve je prevara. Pošto Vučić i njegov Mali posebno guraju taj projekat, verovatno će, kao svojevremeno Đilas za Most na Adi, zgrnuti silne provizije, podmićivanja i dr.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime