Istina o šiptarskim teroristima na KiM

0
942

„Poduži je istorijat i zločinački bilans terorističkih napada ANA u Makedoniji, na jugu Srbije i na Kosovu“

Zvanično ANA (ONA) i OVK terorističke organizacije!

– Američki predsednik Džordž Buš je 2001. godine “OVK“, a šef UNMIK- a na KiM Mihail Štajner je 2003. godine ANU (ONA) proglasili terorističkim organizacijama.
– Kosovo bara albanskih terorista za koje ambasadori u Prištini ćute, znači podržavaju ih!
– Za mnoge terorističke akcije na jugu Srbije, KiM i Makedoniji, ubistva, podmetanje eksplozija preuzeli odgovornost!

Teroristi
Drenička grupa terorista UČK, Sami Ljuštaku prvi zdesna

Naoružani i uniformisani pripadnici takozvane Albanske nacionalne armije, ANA, koja je 2003. zvanično označena kao teroristička formacija, pojavili su se 12. aprila ( utorak ), u regionu južnog dela Kosovske Mitrovice, objavio je šiptarski portal Veriu.info, čiji je novinar bio gost smotre tzv. “21. brigade” ove paravojne strukture.

Glavnokomandujući ANA-e u pismu javnosti pozvao je svoje “borce” da se pripreme za “dalji rad na zaštiti nacionalnih interesa”, zato što “paralelne strukture” u Severnoj Mitrovici “muče autohtone Albance”, dok njihovi nekadašnji “saborci u borbi za mir” – na vlasti “pohlepno pune svoje džepove”.

Makedonska vojska posle napada

Svojevremeno priznanje albanskih terorista, iz takozvane Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), da stoje iza poslednjih napada na makedonsku policiju 9. maja 2015. g. u Kumanovu i karauli Gošince 21. aprila iste godine samo je dokaz koliko je ovaj deo Balkana nestabilan i da se jasno vidi ko toliko godina na ovom prostoru izaziva oružane terorističke incidente! Osam ubijenih makedonskih policajaca i 37 ranjenih od strane terorističke ANA u Kumanovu i zlostavljanje i šamaranje makedonskih policajaca 21. aprila na karauli Gošnice, SO Lipkovo, dokaz je i o tome koliko je ova naoružana družina zločinačka.

Scenario prvog javnog pojavljivanja na TV medijima teroristička organizacija ONA (Oslobodilačka Nacionalna Armija) ili ANA (Albanska nacionalna Armija), preuzela je od terorista Al Kaide još 2. oktobra 2007. godine kada je Radio Televizija Kosova iz Prištine objavila reportažu o 11 članova ove terorističke organizacije koji patroliraju kod Merdara, na putu Priština – Podujevo. Bio je to tada, ali i danas je, posle toliko terorista sa Kosova koji su ušli u Makedoniju, veliki šamar Kforu, UNMIK – policiji i kosovskoj policiji koji redovno konstatuju da se navodno bezbednost na Kosovu poboljšava!?

Da Vas podsetimo:  RS za samo tri mjeseca ostala bez 4.139 ljudi!

Teror i ubijanje

ANA1O kakvoj se paravojnoj, terorističkoj organizaciji radi najbolje svedoči to što je takozvanu Albansku nacionalnu armiju, šef UNMIK- a na Kosovu i Metohiji Mihail Štajner 17. aprila 2003. godine proglasio terorističkom organizacijom nakon njihovog javnog priznanja da su minirali železnički most kod Lozišta, kod mesta skretanja za Banjsku, SO Zvečan, na pruzi Kosovska Mitrovica – Raška, 12. aprila 2003. godine. U miniranju nadvožnjaka tada su poginula, zbog nestručnog rukovanja eksplozivom, i dva Albanca iz redovnog sastava tadašnjeg Kosovskog zaštitnog korpusa Islam Beriša i Hamzi Behramij. Kfor je tada zvanično saopštio da je u miniranju nadvožnjaka korišćeno 40 kilograma eksploziva!

Tadašnji šef UNMIK –a Mihail Štajner ih je ekspresno proglasio terorističkom organizacijom 17. aprila 2003. g. a istovremeno je suspendovao dvojicu visokih oficira Kosovskog zaštitnog korpusa – Rahmana Ramu i Nuredina Ljuštakua, zbog povezanosti sa ovim napadom. Oni, međutim, nisu krivično gonjeni.

Samo nekoliko dana kasnije i Amerika je ANA stavili na listu ozloglašenih terorističkih organizacija!

Formiranje albanske terorističke organizacije ANA se vezuje za 1966. godinu kada je u Njujorku osnovano prvo njeno jezgro. U javnosti za nju se prvi put čulo tek polovinom 2001. godine u Makedoniji posle potpisivanja primirja između pobunjenih Albanaca u ovoj zemlji i Skoplja. Tada se, navodno, od Oslobodilačke armije Albanaca, u Makedoniji odvojila jedna grupa koja ni po koju cenu nije htela da se razoruža i sebe je proglasila ANA.

– Pretpostavlja se da ANA danas ima od 700 do 800 naoružanih pripadnika i to najviše u istočnim delovima Kosova i Metohije : Kosovskoj Kamenici, Podujevu , Gnjilanu, jugu Srbije, podno Šar planine ali i drugim mestima. Osnovni cilj ANA je stvaranje etnički čiste albanske države sa zapadnom Makedonijom, jugom Srbije i delovima Crne Gore u toj Albaniji – kaže šef katedre za bezbednost na beogradskoj Akademiji za diplomatiju i bezbednost prof. dr Radosav Gaćinović.

Da Vas podsetimo:  „Zapadni Balkan“ kao izabrani bezizlaz

Teroristička organizacija ANA ustalila je svoje postojanje kao vojnu formaciju pa za javnost imaju i “službenog“ portparola Gafura Adiljija. Po unutrašnjoj strukturi ANA ima glavni štab čiji je komadant general pukovnik Vigan Gradica. Članovi ANA na Kosovu su u diviziji koja se zove “Adem Jašari“, ona divizija u Crnoj Gori ima naziv “Ulcinj“, u Makedoniji se zove “Skenderbeg“ a u Grčkoj “Camrija“.

Mnogo zločina

Poduži je istorijat i zločinački bilans terorističkih napada ANA u Makedoniji, na jugu Srbije i na Kosovu. ANA je preuzela odgovornost za dizanje u vazduh motela i manastira u Makedoniji 2001. godine, zatim napad na kovoj makedonske vojske u drugoj polovini 2001. godine, kada je poginulo osam vojnika. Iste godine, 3. avgusta u selu Muhovac, SO Bujanovac, ubili su iz snajpera Dragana Baćirovića (29) i Miodraga Mladenovića (32) a ranili još dvojicu policajaca.

Preuzeli su odgovornost i za prvo miniranje nadvožnjaka Lozište, SO Zvečan na severu Kosova, 22. marta 2002. godine a zatim i za granatiranje srpske vojne baze u Dobrosinu na jugu Srbije 9. avgusta 2003. godine. Iste godine, 12. avgusta preuzeli su odgovornost i za napad kolone srpskih vojnika između Podujeva i Kuršumlije.

Pojava takozvane “OVK“ na Kosovu i Metohiji se vezuje za dan kada su se teroristi Redžep Seljimi, Daut Haradinaj i Muja Krasnići, 28. novembra 1997. godine u Lauši, opština Srbica, prvi put pojavili u javnosti kao pripadnici “UČK“ – a sa parauniformama.

U novembru 1997. godine, u borbi između UČK-a i srpske vojske i policije stradao Halit Geci, na čijoj su se sahrani prvi put u javnosti pojavili i pripadnici UČK – a sa uniformama.

Na drugoj strani

Američki predsednik Džordž Buš je, zvanično predsedničkim ukazom i proklamacijom br. 452 i Ukazom broj 13219, 2001. godine, “OVK“ stavio na “crnu listu“ terorističkih organizacija zbog pružanja pomoći terorizmu i terorističkim organizacijama. Na “crnoj listi“ terorističkih organizacija u Americi je i OVPBM, takozvana Oslobodilačka vojska Preševa , Bujanovca i Medveđe.

Da Vas podsetimo:  U Sisku nije bilo nikakvo Prihvatilište nego ustaški logor za djecu sa Kozare

Na crnoj listi nepoželjnih u Americi su zvanično, bivši teroristi, Daut Haradinaj, Sami Ljuštaku, Ramiz Ladrovci, Šefćet Musliju, Ali Ahmeti i Džavit Hasani. Nekima od njih se sudi na Kosovu za ratne zločine, no, oni su uglavnom na slobodi i bez nade da će doživeti kazne.

Zoran Vlašković

KmNovine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime