Kako Turistička organizacija Vranja finansira naprednjačku televiziju

0
730

Turistička organizacija Vranje (TOV) uplatila je dva puta po 100.000 dinara lokalnoj televiziji „Vranjska plus“. Prvi put pare su im prenete za praćenje „Fijakerijade“, a drugi put zato što su pratili „Dane Vranja u Beogradu“.

vranjSaša Ivanov, direktor TOV, nema jasan odgovor na pitanje zašto baš „Vranjska plus“, po kom osnovu, kojim kvalitetom su to zaslužili, da li je bilo javnog poziva, tendera ili bilo čega sliičnog što bi onemogućilo da se radi kao nekada, kada se dvoje ljudi dogovore, naprave poslovno tehnički sporazum i državne pare idu tamo gde ih oni upute.

„Oni medijski prate. Sve to potiče iz Grada i mi radimo koliko možemo na tome. Imamo većnika i gradonačelnika, i to moramo da poštujemo. Što se kaže, to se sprovodi. Medijski prilozi su nam potrebni za promociju i arhivu“, objašnjava Ivanov.

On smatra da bi sve bilo bolje rešeno da je konkurs za sufinansiranje medija izašao nešto ranije, krajem prošle godine, i da bi to bilo izbegavanje svih dilema vezanih za ovo pitanje.

No, u Gradu tvrde da stvari ne stoje baš tako. Mića Mladenović, većnik za turizam i partijski drug Saše Ivanova, kaže da Grad ne snosi nikakvu odgovornost za poslovanje neke pojedine firme.

„O tom pitanju nemam nikakvu informaciju, nisam potpisnik ničega i nemam šta da kažem o tom poslu. Gradsko veće nije odlučivalo o tome, jer nije ni bilo nikakvih zahteva“, kaže Mladenović.

Vlasnica „Vranjske plus“ Mirjana Dodić nije odgovarala na telefonske pozive.

Dodić je bila portparol SNS i članica Povereništva ove stranke u Vranju.

www.vranjske.co.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime