KO JOJ JE DAO KOKAIN? Optužnica protiv tehničara VMA zbog smrti Mitrovićeve ljubavnice

0
641

mitrovic-heroinTreće osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv medicinskog tehničara s VMA Ljubiše Pavlovića zbog “stavljanja u promet” anestetika propofola.

Od toga je preminula Ivana Bodrožić u hotelu Hajat u decembru 2014. godine.

Podsetimo da je ranije saopšteno da su obdukcijski nalazi pokazali da je u njenoj krvi pronađen i kokain. Budući da su Ivana i Željko Mitrović bili u intimnoj vezi, spekulisalo se da je kokain dobila upravo od njega.

Mitrović je čak i potvrdio u policiji da je znao da Ivana koristi kokain.

– Bio sam u više nego prijateljskoj vezi sa Ivanom. Družili smo se, sarađivali i privatno i poslovno. U poslednje vreme, kada bi došla u Beograd, boravila bi u apartmanu 326, koji bi za “Pink” uvek rezervisao Bane Stojanović, direktor “Siti rekordsa”. Nada mi je rekla da Ivana koristi “propofol” i da ga nabavlja preko Sofije sa VMA. Poznato mi je da je koristila kokain, ali uglavnom na žurkama. Ne znam da je “propofol” koristila poslednjih meseci, ispričao je Željko u policiji posle smrti.

Toksikološki nalaz

Ivana Bodrožić je u krvi imala kokain (0,28 mg/l), kao i derivat kokaina (0,4 mg/l). U urinu je imala kokain (0,52 mg/l) i derivat kokaina (4,8 mg/l). U krvi su joj pronađeni i “ibuprofen”, “ketoprofen”, “dijazepam” i “bromazepam”.

Kako stvari stoje, priča sa kokainom je u međuvremenu pala u drugi plan.

Tehničar sa VMA je optužen za krivično delo nedozvoljene prozivodnje i stavljanja u promet škodljivih materija, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

U optužnom predlogu tužilaštvo je predložilo sudu da Pavlovića osudi na jednu godinu zatvora i 50.000 dinara novčane kazne, naveo je Marković.

Beživotno telo Ivane Bodrožić pronašla je spremačica u sobi 326 hotela “Hajat“ 10. decembra 2014. godine.

Da Vas podsetimo:  Novi „bot“ nalozi SNS-a u akciji za vreme pandemije

Mediji su tada preneli da je devojka u ruci imala ubodenu braunilu, a da su pored tela pronađeni špricevi i pet bočica anestetika propofol, a ”koji je dostupan samo u bolničkim rezervama”.

Posebno je interesanto što mediji trenutno u potpunosti zaboravljaju na činjenicu da je Ivana te kobne večeri koristila kokain.

Teleprompter / Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime