Kosovo, oteta svetinja

1
903

2016-09-26_055732Dokumentarni film Oksane Sazonove i njene srpske grupe o pravoslavnim hramovima koji se nalaze na teritoriji «Kosova», a takođe o tome kako se sveštenici progone a hramovi periodično pale i uništavaju.

«Međunarodna zajednica ovde prisustvuje radi interesa Amerike koje ona ima ovde. A to je odvajanje zemlje od Srbije i njena predaja Albancima koji su spremni ne samo da sarađuju nego i da budu potpuno poslušni» – rekao je stanovnik Srbije.

Novinari informativne agencije News Front, tokom snimanja kadrova za dokumentarni film bili su uhapšeni od strane Albanaca na takozvanom Kosovu.

«Postoje filmovi koji su zabranjeni za prikazivanje, a mi smo dobili film zabranjen za snimanje»- rekla je Oksana Sazonova.

Kosovo-to je mesto koje je bolje jednom videti svojim očima nego mnogo puta o njemu čitati i slušati. Kosovska Mitrovica je razdeljena samo mostom na dva «sveta»- severni srpski, i južni albanski. Kosovo Polje, jedno od najznačajnijih mesta u srpskoj istoriji danas «štite» kosovska policija i međunarodna zajednica.

Pravoslavni hramovi u Metohiji (sam naziv je konfesionalan i označava «manastirsku zemlju», napušteni su od strane Srba, pravoslavnih vernika. Samo sveštenici sa svojim porodicama ostali su kao svedočenje o tome ko je ovde ranije živeo.

Fejsbukreporter / NewsFront

1 KOMENTAR

  1. Pa i bolje da ga Rusi snime. Tamo ce bar da ga puste ljudima da vide. Kod nas ne moze, ugrozava „stabilnost“,a ima i osetljivih na unutrasnje organe (uglavnom besiku)…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime