Nekoliko reči ambasadoru Nemačke u Srbiji

3
870

Požaliću svačiju žrtvu- krv je krv, kost je kost, grob je grob, a hoćeš li ti požaliti krv roda mog? Srbin sam, hrišćanin, svetosavac, ne umem da mrzim…Srbin sam, stradalnik, vazda na krstu i vazda s njim, potomak spaljenih ognjišta, preklanih vratova, krvavih reka, jama, vrtača, vešala, kočeva, maljeva…Srbin sam, stradalnik, prezreo bih sebe kad bih se suzom tvojom umio, a požališ li ti rod moj dok svoje žito zalivaš ibricima krvi moje krvi..? ( Mihailo Medenica )

Ambasadori velikih sila, kao što su Nemačka, Francuska ili SAD dolaze u našu zemlju i ponašaju se oholo i nadmeno kao da smo mi njihova kolonija. Drže nam slovo o tome kakva treba da je naša i spoljnja i unutrašnja politika, mešaju se čak i u naše školstvo i kulturu.

Ambasador Nemačke Tomas Šib izjavio je da je stav Nemačke i ostalih članica EU da je u Srebrenici počinjen genocid i da očekuje i od Srbije da zauzme taj stav. (Kao da je portparol zemalja iz EU!) U intervjuu za novopazarski radio Sto plus i agenciju Beta, Šib je povodom godišnjice zločina u Srebrenici naglasio da Nemačka nesporno smatra da se radi o genocidu i da su ga kao takvog kvalifikovali Haški tribunal i Međunarodni sud pravde. I još je izjavio da je „Masakr u Srebrenici jedan od najgnusnijih zločina 20. veka. Stav Nemačke, ali i ostalih članica EU, je da se radi o genocidu. Očekujemo od Srbije da zauzme isti taj stav“, rekao je nemački ambasador.

Da obavestimo neobaveštenog gospodina ambasadore da je najgnusnije zločine u 20 veku činila nemačka vojska, a ne Srbi. A zločine u srpskim selima oko Srebrenice koje su činili Naserovi razbojnici, niko ne spominje jer su stradalnici bili pripadnici srpske nacije, a ubijeno je preko 3000 duša, uglavnom žena, staraca i dece!.

U Velikom ratu nemački vojnici udruženi sa svojim fašističkim trabantima, Hrvatima, Bugarima, Rumunima, Mađarima činili su strašne zločine i pokolje nad nedužnim civilnim stanovništvom. Nisu imali milosti ni prema srpskoj nejači, deci. Kad se Veliki rat završio nadljudskim herojstvom srpske vojska, nemački kajzer Vilhelm je zakukao: „Pa zar 60 hiljada srpskih vojnika da reši rat?“ Ta mržnja Nemaca prema Srbima potiče još iz tog vremena i ostala je do danas.

Da Vas podsetimo:  ČIJI ŽIVOTI MANJE VREDE? Vojnika s maskom ili medicinskih radnika bez maske

Došao je i Drugi, takođe veliki rat. Nemci su opet sa istim ratnim trabantima iz Velikog rata ušli u Srbiju i počinili su strašne zločine nad nevinim civilima. Nemački vojnici su, (ako gospodin ambasador ne zna) na našoj srpskoj zemlji ubijali 50 do 100 Srba za jednog poginulog Nemca. Bio je rat, a nemačka vojska je bila okupatorska, rizici za pogibijom nekog od njih nisu bili mali. Nemci su okupirali moju malu Srbiju. Oktobra 1941. godine, tek što je nemačka armada upala u Srbiju, stiglo je naređenje, opunomoćenog vojnoupravnog komandanta Srbije, generala Franc Fridriha Beme, koje je izdao svojim trupama:

.„Vaš je zadatak da prokrstarite zemljom u kojoj se 1914. potocima lila nemačka krv usled podmuklosti Srba, muškaraca i žena. Vi ste osvetnici tih mrtvih. Za celu Srbiju ima se stvoriti zastrašujući primer koji mora pogoditi celokupno stanovništvo“.

Ovo zločinačko naređenje je izvršeno. U Kragujevcu, u oktobru 1941. u Šumaricama je streljano je 2.796 civila, muškaraca, žena i dece. Oko 300 đaka sa svojim profesorima i učiteljima je ubijeno prema toj naredbi. Smatra se da je broj streljanih bio mnogo veći.

Istog meseca iste godine dogodio se takođe strašan zločin. Nemački vojnici ubili su streljanjem veliki broj civila. Broj streljanih u Kraljevu nije manji od 2.190, dakle moguće je da je bio i veći. Ubijeni su radnici Fabrike aviona i železničari koji su činili više od polovine ukupnog broja kraljevačkih žrtava, ali se na tužnom spisku nalaze i učitelji, profesori, sveštenici, sudije, berberi, seljaci, zidari, domaćice, nadzornici, poštanski službenici, žandarmi, barem 102 osobe mlađe od 18 godina, čak i bolesnici iz kraljevačke bolnice. Za dva dana u Kragujevcu i Kraljevu ubijeno je 3956 nedužnih civila, muškaraca, žena i dece. Da li je to genocidna namera? Prema mom skromnom mišljenju- jeste.

Da Vas podsetimo:  Zašto je potrebna detitoizacija Srbije?

Gospodin ambasador koji dolazi iz Nemačke, koja je u oba svetska rata u Srbiji načinila strašne zločine, nema prava da nama tovari zločin, kako bi svoj sakrili, zakopali i zaboravili. Naređuje nama Srbima, da „priznamo genocid“ u Srebrenici, On čija je vojska na teritoriji Srbije činila najstrašnije zločine a može se reči i genocid, nema prava da nama pridikuje.

Ubijanje srpskih civila je postala redovna pojava tokom Drugog svetskog rata, tako da je stradalo oko milion i pet stotina Srba, što streljanjima, što u borbi i ne zaboravimo u nemačkim ozloglašenim logorima. Posle tog krvavog rata i posle suđenja u Nirnbergu nemačkoj armiji je bilo zabranjeno da učestvuje u bilo kojim ratnim sukobima van svojih granica. Ali, 1999. godine desila se agresija na moju malu zemlju Srbiju, što je nemačka vlada i njena vojska iskoristila za napad, kršeći svoj Ustav. Njihov ministar vojni Šarping za vreme agresije sipao je najotrovnij reči na račun mog naroda. Ponovo su nemački avioni leteli nad mojom domovinom sejući smrt i nesreću. Ponovo su nemački avioni bombardovali moj grad Beograd isto onako kako su ga bombardovali u Velikom ratu i 1941. godine tepih bombama. Ponovo su nemački avioni igrali samrtni ples nad mojim nesrećnim narodom. Iz osvete. Zbog poraza u Velikom ratu i zbog poraza u Drugom svetskom ratu čemu je doprinela i naša armija pored armije Sovjetskog Saveza. Nemci ne zaboravljaju, i onaj od pre 20 godina, nemački napad na Srbiju je bio osveta. Ne treba zanemariti ni značajan udeo Nemačke u razbijanju Jugoslavije. Priznanjem Slovenije i Hrvatske, povukli su krvavu nit građanskog rata u SFRJ.

Mogao je gospodin ambasador da ode do Šumarica u Kragujevcu i do Kraljeva, da se pokloni senima žrtava koje su nemački vojnici poubijali. Iz pijeteta. A takođe je mogao da obiđe Varvarinski most kog su nemački avioni u dva navrata bombardovali na veliki pravoslavni srpski praznik Svetu Troicu. Dokazano je da su nemački avioni ubili na mostu u Varvarinu Sanju Milenković, talentovanu matematičarku koja bi danas imala 35 godina i najverovatnije završila elektrotehnički fakultet, udala se i imala decu. .

Da Vas podsetimo:  Da li znate da je plata poštara 18.000 dinara?

Nemački avioni su uz saveznike iz 19 zemalja, besomučno tukli moju zemlju 78 dana, sa velikih visina, izdaleka, kukavički. Bacili su nam metke sa osiromašenim uranom, kako bi moj narod godinama unapred umirao od raznih boleština, posebno od raka.

I zbog toga gospodin ambasador iz zemlje Nemačke morao bi sa više pijeteta i poštovanja da se obraća mom srpskom narodu. Bez naredbodavnih i pretećih tonova.

Da li je i krajem 20 veka, učešćem nemačkih aviona i bombardovanjem naših prostora ustvari nastavak osvete za izgubljenim Velikim ratom i neslavnom kraju nemačke vojske u Drugom svetskom ratu. U oba velika rata srpska vojska i narod su dali neprimerene žrtve a sve u ime slobode. I bili su pobednici.

Namera NATO pakta je bila zločinačka, a cilj – zatrti srpski narod, jer je on prema mišljenju mnogih vlada u zapadnoj Evropi remetilački faktor, a i prijateljuje sa Rusima, što je nedopustivo, prema mišljenju Međunarodne zajednice koju sačinjavaju zemlje zapadne Evrope i SAD.

I danas moja zemlja ubire gorke plodove agresije iz 1999. godine: obolevaju građani i deca, okupirani smo, jer su zlotvori rešili da nam promene svest, ideja je došla upravo iz zemlje Nemačke. Mnogi su se trudili da Srbima promene svest, da ih odviknu od toga da vole slobodu i da je mnogo bolje biti rob, ali avaj, od toga posla nema ništa, ne biva.
Gospodin ambasador je u našoj zemlji samo jedan od službenika svoje Vlade, predstavlja svoju zemlju, Nemačku, i baš zbog toga, nek nama Srbima On ne drži pridike o moralu i vojnoj časti!

Mirjana Anđelković Lukić

3 KOMENTARA

  1. Tvrdim da su kritike upucene na krivu adresu!!!
    Ono što Njemci od uvjek misle ,to je ambasador vrlo iskreno rekao!! Vazi i za ostale ambasadore koji se slično ponašaju . Da li je netko od Njemaca – Vječitih neprijatelja, očekivao nešto drugo??? Korektnost ?? Istinitost??? Ljudskost ???
    Da Vas podsjetim , neposredno prije bombardovanja, sletio je americki diplomatski avion sa visoko pozicioniranim sluzbenikom, mislim da je bio Bajden , nisam siguran. Nenajavljen, arogantan, bez ikakve diplomatske procedure , trazio je da ga Miloševic hitno primi ?? Nije smio niti da napusti aeradromski prostor jer nije imao vizu, kao običan gradjanin, a zvanično nikakav susret nije dogovoren! Cijeli dan je pokušavao da telefonski dogovori susret…………i na kraju je sjeo u avion i vratio se kući !!!
    Miloševića nisu ti stranci volili, naprotiv, mrzili su ga, ali su ga beskrajno poštovali !!!Tada su preko Miloševica poštivali i Drzavu i Narod , isto kao što danas sa gadjenjem komuniciraju sa predjednikom, na zvaničnim skupovima ga smještavaju u „magareću klupu“, a Srpskom Narodu šalju cinične, podmukle, arogantne i podcjenjivačke poruke!!! Oni si to sada mogu dozvoliti i to si i dozvoljavaju!!! Oni koje su “ instalirali “ poslije petooktobarskog prevrata, moraju da plate svoju ratu
    “ kredita “ da bi bili tu gdje jesu!! Čemu se mi nadamo ako sam politički vrh zemlje RUŠI USTAV u koji su se zakleli??? U takvoj situaciji ,stranci, koji nas tretiraju kao maloumne, manje su krivi od nas samih !! Njihovo ponašanje je normalno i logično kako se“ MI “ prema njima postavljamo !!! Ukoliko netko nezna kako se treba ponašati onda se uvjek koristi sveto pravilo diplomacije, RECIPROCITET ,!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime