Niška inicijativa kritikuje medije i pokreće svoj sajt

0
1042
Panorama Niša/Foto:Đorđe Marković (Wikimedia)

Da su mediji osovina zla kojom se služi Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić, tvrdi šef odborničke grupe Niška inicijative Srđan Nonić. To navode kao jedan od razloga zašto je ova politička organizacija pokrenula svoj sajt gde će prenositi svoje priče, vesti, saopštenja, ankete, pokretati debate, a pozivaju građane da im šalju kritičke tekstove, čak i anonimno.

Nezadovoljni medijskom scenom opozicionari uglavnom protestuju, ali su se u Niškoj inicijativi odlučili za korak više – napravili su svoj sajt i pokušaće da se bave i novinarskim poslom.

Danas je Srđan Nonić pustio sajt niskainicijativa.com u pogon, a kaže da će se truditi da lansiraju teme za sve građane i budu otvoreni za njih.

Ohrabrujemo ne samo građane, već i studente žurnalistike, komunikologije i ostalih studijskih grupa da nam šalju stručna mišljenja. Objavljivaćemo i određene tekstove ljudi koji žele da ostanu anonimni, a hoće da izbace svoj kritički stav, a plaše se – kažu iz Niške inicjative.

Jedan od razloga za osnivanje sajta je medijska blokada za koju kažu da postoji.

Tartgetiram uvek medije zato što znam da je zo osovina zla ili poluga zla kojom se Vučić i SNS služi. To je glavni problem demokratije. Kad bismo to rešili bar malo, bilo bi mnogo bolje, na prvom mestu za građane – rekao je Nonić.

Najavili su i da će imati odeljak posvećen sudovima gde će pratiti i objavljivati sadržaj oglasnih tabli.

Sajt nije registrovan kao medij, već je više kao NVO sajt, objasnio je Nonić.

Niška inicijativa je grupa koja ima 4 odbornika u Skupštini grada.

M. Zirojević
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime