Osnovano Udruženje novinara Politike

1
924

U Agenciji za privredne registre Srbije zvanično je registrovano Udruženje novinara Politike (UNP), „kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, radi ostvarivanja ciljeva u oblasti javnog informisanja građana, zaštite i unapređivanja novinarske profesije“, čija je predsednica filmska kritičarka Politike Dubravka Lakić.

politikaU saopštenju se ističe da je UNP registrovano 25.januara ove godine, na 113. rođendan Politike, i objašnjava da članovi Udruženja mogu biti svi profesionalni novinari ovog dnevnog lista, koji prihvataju njegove ciljeve i statut.

Članovi UNP, mogu biti i istaknuti novinari koji su ranije radili u listu, a koji svojim delovanjem doprinose ostvarivanju tih ciljeva, dodaje se u saopštenju i naglašava da je „predsednik i zakonski zastupnik UNP Dubravka Lakić, filmski kritičar lista Politika“.

Prema njenim rečima, „motivi za ovo udruživanje jesu svest o tome da se Politikinom sudbinom, a time i sudbinama svih nas, već predugo bave svi drugi osim nas samih – novinara lista Politika“.

„Imamo moralnu obavezu spram generacija i generacija onih pre nas – naših kolega koji su Politiku od 1904. stvarali, svojim imenima slavili, jačali, stvorili od nje nacionalno blago i prepustili je nama – da je sačuvamo i predamo generacijama posle nas“, istakla je Lakić.

Jedan od veoma bitnih ciljeva UNP jeste i aktivna saradnja sa nadležnim institucijama u predlogu, izradi i promenama medijskih zakona, navodi se na kraju saopštenja.

www.cenzolovka.rs /FoNet

1 KOMENTAR

  1. A da najpre pristupite izradi promena unutar lista „Politika“ a zarad objektivnog i nestranački obojenog prezentovanja stvarnosti i izveštavanja građana. Uvek se najpre počisti đubre u svojoj kući! E, potom pređite na izradu i promenu medijskih zakona. Ovako mi izgleda da ćete zabetonirati medijsko crnilo tipa Informera, da ćete uvesti iznajmljivanja novinara na lizing od strane rukovodeće strukture i sl. zastrašujuće propise. Najpre svoje dvorište dovedite u red i najurite v.d-a, pa da se obradujemo i ponovo čitamo Politiku.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime