Otvaranje Dana Srbije i Srpske u Beču

0
636
Beč / Foto: printscreen

U organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Austriji, Ambasade Republike Srbije u Austriji i Zajednice srpskih klubova u Beču, u petak, 04. oktobra 2019. godine, u Beču će biti otvoreni „Dani Srbije i Srpske u Austriji“.

Otvaranje „Dana Srbije i Srpske u Austriji“ održaće se u prostorijama salona Kursalon Hubner (Kursalon Huebner, Johannesgasse 33, 1010 Wien), sa početkom u 19.00 časova.

Programu otvaranja prisustvovaće ugledne zvanice iz javnog i kulturnog života Republike Srbije i Republike Srpske, te predstavnici srpske dijaspore u Austriji, kao i gosti iz javnog života Republike Austrije.

Ovom prilikom će pred publikom u Beču nastupiti istaknuti operski umjetnici Opere Narodnog pozorišta iz Beograda Jasmina Trumbetaš Petrović, Jadranka Jovanović i Dejan Maksimović, baletski umjetnici iz Narodnog pozorišta u Beogradu Konstantin Kostjukov, Tatjana Tatić i Igor Pastor, Banjalučka filharmonija, srpska kulturno umjetnička društva iz Beča „Branko Radičević“ i „Stevan Mokranjac“, te izvorna pjevačka grupa „Una“ iz Novog Grada.

„Dani Srbije i Srpske u Austriji“ trajaće do 30. oktobra 2019. godine, a program je većim dijelom usmjeren na predstavljanje kulture i umjetnosti Republike Srbije i Republike Srpske publici u Austriji. Tokom oktobra u Beču će biti upriličeno gostovanje pozorišta iz Beograda i Banje Luke, otvaranje nekoliko izložbi i održavanje koncerata (Detaljne informacije o programu „Dana Srbije i Srpske u Austriji“ se nalaze u prilogu).

Pored navedenog, u okviru programa manifestacije predviđene su i prezentacije privrednih i turističkih potencijala Republike Srbije i Republike Srpske.

„Dani Srbije i Srpske u Austriji“ se održavaju pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske, gospođe Željke Cvijanović, Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Izvor: novitetinovosti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime