PISMO SERGEJA SNS: Ubili ste šansu za život bolesnoj deci

0
1142
Sergej Trifunović / Foto: printscreen

Predsednik Pokreta slobodnih građana, Sergej Trifunović danas je poslao pismo narodnim poslanicima Srpske napredne stranke u kojem je naveo da im se četvorogodišnji mandat privodi kraju, te da je „red da svedemo račune“.

Trifunović je u pismu napisao kako su mogli da omoguće zakon bolesnoj deci da se leče tamo gde za to postoje uslovi, ali da nisu. Njegovo pismo mi prenosimo u celosti.

„Privodi se kraju vaš četvorogodišnji mandat i red je da svedemo račune. Imali ste čast da budete predstavnici naroda, da utičete na živote građana, da nekome ulepšate stvarnost, da pomognete, usrećite, ohrabrite. Umesto toga, od Skupštine ste napravili cirkus, od procedura sprdnju a od sebe beskarakterne robove. Ali, ako mene pitate, vi ste se najviše istakli po nečemu drugom. Vi ste imali priliku da obezbedite šansu za život deci koju sreća nije pratila.

Šest puta.

Mogli ste da izglasate zakon koji bi omogućio bolesnoj deci da se leče tamo gde za to postoje uslovi.

Niste nijednom.

Procenili ste da to nije potrebno, da novac treba trošiti na druge stvari i odbili da glasate za taj zakon.

Svaki put.

Voleo bih da ste na RTS dobili šansu da nam objasnite zašto ste to uradili. Da nam kažete kako to da za lečenje dece nema para. Ali i da nam kažete za šta ima, pa bismo možda saznali i šta je to vrednije od dečjih života. Ili je jedini greh što takav predlog dolazi od opozicije?

Međutim, to sad više nije ni važno. Sve napisano iznad pisao vam je Sergej Trifunović, predsednik Pokreta slobodnih građana, propali glumac i narkoman, nasilni vozač, bahati neuspešni političar, izdajnik, nasilnik, bitanga… Izaberite po svojoj volji. Ono što sledi piše vam Sergej Trifunović, čovek, sin, brat, ljudsko biće.

Da Vas podsetimo:  Stamatovićev put i dil sa Vučićem preko Nikole Selakovića

Samo želim da vas pitam:

Da li u vama postoji išta ljudsko, što nadilazi poriv za političkim kombinatorikama?

Da li ste tog dana kad ste se vratili kućama pogledali sebe u ogledalo i rekli “svaka čast majstore, uradio si ispravnu stvar”?

Da li ste mogli da pogledate u oči svoju decu i da im ponosno kažete kako su tata ili mama glasali protiv zakona o lečenju bolesne dece?

Da li vam je ikada prošlo kroz glavu koja je cena vaše odluke?

Da li ste, makar na sekundu, dok je čobanka Maja pritiskala zvonce osetili potrebu da se oduprete i vratite u okvire ljudskosti?

I još jedno pitanje, šta je to toliko vredno zbog čega ste pristali da prestanete da postojite kao ljudi?“

Izvor: Direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime