U nemačkim krematorijumima spaljuju poginule vojnike?

0
581

nem_k_spalj_123

LIDER ukrajinske Radikalne partije oleg Ljaško optužio je šefa države petra Porošenka i ministra odbrane Valerija Geleteja da besramno lažu i obmanjuju javnost jer skrivaju da je Kijev u „antiterorističkoj operaciji” imao preko 8000 poginulih.

Ljaško, koji je bio trećeplasirani na nedavnim predsedničkim izborima, u svojim optužbama je otišao još dalje, tvrdeći i pitajući:

„Ti momci su dali svoje živote za zemlju i svoj narod, ali nikakve zahvalnosti i uvažavanja u našem rukovodstvu nema ni za njih ni za njihove najbliže. Štaviše, pokazalo se da Porošenko spaljuje naše heroje, kao pse, u nemačkim krematorijumima! U ruke mi je došao snimak špijunaskog satelita na kojem se vidi poljski krematorijum pored vojne bolnice u zoni antiterorističke operacije kod Novoajdara. Obavešten sam da nam je taj krematorijum dala Nemačka. Zašto? Šta on traži u zoni antiterorističke operacije?”

ljasko_1Oleg Ljaško

Ljaško je Porošenku i Geleteju javno postavio pitanje: „Koliko je naših vojnika bez traga otišlo na nebo kroz taj nemački „dimnjak”?

Istovremeno je u ime svoje partije zatražio da se svi takvi krematorijumi odmah zatvore, a da se tela ubijenih vojnika vraćaju porodicama. Takođe: da Porošenko odmah sve objasni i da se izvini porodicama poginulih.

Zatraživši ostavku Geleteja, Ljaško je upozorio: „Mi imamo pravo da znamo stvani broj svojih poginulih. Mi imamo pravo da znamo ime svakog svog heroja!”.

fakti

PODELI
Prethodni tekstMajdan
Sledeći tekstParada bezumlja

Srbija pred ponorom

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime