“Pozivam te da se borimo za naš SNS i našu Srbiju – zajedno možemo sve!”

0
989

aleksandar_vucic_u_pozarevcu_izbori_2016Nedavno je na adrese svih članova Srpske napredne stranke stiglo pismo u kojem Aleksandar Vučić motiviše (i mobiliše) članove da ostanu zajedno ”u borbi za bolju budućnost”.

Na osnovu teksta može se zaključiti da premijer već sada traži podršku za izbore koji nam predstoje u aprilu sledeće godine.

Kampanja je nezvanično počela!

Tekst pisma glasi:

Dragi … (sledi ime člana)

Sada već davne 2008. godine doneli smo odluku da osnujemo Srpsku naprednu stranku, doneli smo odluku „u ime nečega boljeg“, doneli smo odluku da zajedno izgradimo „bolju i uspešniju Srbiju“. Od tada pa do danas naša stranka je porasla, porasla je u veliku porodicu, koja broji više stitina hiljada članova, čije članove povezuje solidarnost, a bazirana na „energiji i požrtvovanju“. Od izbora do izbora, naša stranka, svi mi zajedno, postižemo sve bolje rezultate i postajemo sve bolji.

To je zajednički uspeh svih nas, ali i zajednička obaveza i odgovornost, da i na dalje vrednim radom, posvećenošću i stabilnošću pobeđujemo za našu bolju i uspešniju Srbiju.

Ponosan sam na rezultat Srpske napredne stranke, svih nas zajedno, na proteklim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. Nakon dve godine sprovođenja teških reformskih mera za ozdravljenje ekonomije Srbije, izloženi kritikama velikog dela medija i političkih protivnika, osvojili smo oko 100.000 glasova više nego 2014. god. Borili smo se radom i rezultatima, a naši protivnici nameštaljkama i lažima. Još jednom se pokazalo da nemaju nikakvu politiku, niti plan za Srbiju, već da im je jedini „program“ mržnja prema SNS i meni, i da im je samo stalo do fotelja i privilegija. Izbori su pokazali da SNS ima legitimitet. Zahvalan sam građanima Srbije na njihovoj podršci, snazi i energiji.

Da Vas podsetimo:  A sada svi na PPP

Danas Srbija, nije ista kao pre dve godine. Tada je država bila u recesiji, javni dug koji se oteo kontroli, postojala je opasnost da se više ne mogu ispunjavati obaveze prema penzionerima i radnicima. Zahvaljujući našoj izbalansiranoj politici, reformama i marljivom radu, postali smo centar razvoja i stabilnosti. Srbija je privukla 1,85 milijardi evra stranih i domaćih investicija. Od 2014. do 2016. godine otvoreno je više od 120.000 novih radnih mesta. Skoro svakog meseca je otvorena po jedna nova fabrika, dinar je stabilizovan i ostvarena je niska inflacija. Kao uslov za nove investicije, radili smo na ekonomskoj, regionalnoj i političkoj stabilnosti. Srbija je ojačala međunarodni ugled i poštovanje. Našoj zemlji, našoj Srbiji se veruje, i ona je danas pouzdan partner svojim prijateljima.

Sada se nalazimo na putanji ubrzanog oporavka i vreme je da svi zajedno postavimo lestvicu još više i vidimo koliko možemo da postignemo, da testiramo svoje mogućnosti i limite. Da proverimo da li smo, kao zemlja, mali, ili možemo da budemo veliki, da li ćemo uspeti da se popnemo, ili klizimo, i da li ćemo moći da pomerimo granice našeg rada, obrazovanja, ali i naše sujete.

Verujem  u Srbiju, koja je centar stabilnosti u regionu, sa jasnim evropskim putem, dobrim odnosom sa Rusijom i Kinom, koja sarađuje i sa Zapadom i sa Istokom. Verujem u Srbiju, koja je lider u regionu, koja vodi ozbiljnu ekonomsku politiku i odgovorno se odnosi prema svojim javnim finansijama. Verujem u Srbiju, gde su mala i srednja preduzeća motor privrednog rasta, što znači više radnih mesta, bolje plaćene poslove i bolji životni standard. Verujem u Srbiju, zemlju sa savremenim putevima i železnicom, zemlju koja prvenstveno ulaže u svoje ljude, u mlade u obrazovanje, zemlju jednakosti i pravde. To je Srbiju koju želimo da vidimo u budućnosti, Srbija sa najbrže rastućom ekonomijom na evropskom kontinentu.

Da Vas podsetimo:  Radnici pošte otkrili spisak estradnih zvezda i političara koje plaća Pošta Srbije

vucic-pismoSvaku organizaciju čine ljudi. Za našu stranku to su njeni članovi, svi mi zajedno. Poučeni iskustvom drugih stranaka u prošlosti, da vlast, pogotovo vlast na svim nivoima, na kraju može dovesti do udaljavanja državnih i lokalnih funkcionera od svog članstva, od svoje porodice, od svojih prijatelja i saboraca. Samim tim, veliki broj ideja, predloga i kritika, al i potreba članstva, ne dobija priliku da izađe na svetlost dana. To ne smemo da dozvolimo!

Na moju inicijativu organi Srpske napredne stranke formirali su Službu za članstvo. Osnovni zadatak Službe za članstvo je briga o članovima. Služba za članstvo ima zadatak da napravi socijalnu kartu svakog člana, da znamo potrebe i potencijale, znanje i iskustva, svakoga od nas, jer samo tako ćemo pomoći jedni drugima i na najvažnija mesta predlagati najbolje među nama.

…(ime člana), ti i ja smo partneri u ovom velikom zajedničkom projektu koji se zove bolja budućnost Srbije. Jedini put koji vodi u budućnost jeste put napornog rada, ozbiljnosti i marljivosti. Ne postoje prečice, niti skrivene tajne staze koje omogućavaju da postignete sve, ne ulažući ništa. Pozivam te, da nastavimo da radimo i da se borimo za našu SRPSKU NAPREDNU STRANKU, za našu SRBIJU, jedinu koju imamo i za našu bolju budućnost, jer zajedno možemo SVE!

Verujem u bolju, verujem u pristojniju Srbiju.

tvoj

A. Vučić

Aleksandar Vučić pre 5 godina: “Ne kažem da izbori rešavaju sve, ali tvrdim da će biti mnogo bolje. Ako ne bude bolje, sami moramo da kupimo prnje“

Još jedno neispunjeno obećanje…

www.nspm.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime