PRIRODA IMA LEK ZA RAK: Pogledajte gde se on krije

0
1086

25335-narodni-lekar-580x0Da li ste do sada čuli za laetril? Verovatno niste, ali smo sigurni da ga prepoznajete po jednom mnogo poznatijem imenu – vitamin B17!

Prema pisanju portala WorldTruth.com, nutricionisti i medicinski stručnjaci su pre više godina sproveli istraživanje i dokazali da je ovaj vitamin svoj sastojak, cijanid, ispušta samo u prisustvu određene grupe enzima pod imenom beta-glukozidazi ili glukuronidazi. Čudna stvar u ovome je da se ova grupa enzima može naći gotovo jedino u ćelijama kancera. Ukoliko se nađu bilo gde drugde u telu, prate ih velike količine drugih enzima po imenu rodaneze, koji imaju sposobnost da cijanid pretvore u potpuno bezopasnu supstancu. Tkivo kancera nema taj protektivni enzim.

Amigdalin, odnosno vitamin B17, prvobitno je otkriven u gorkom bademu, da bi se kasnije ispostavilo da ga najviše ima u bobičastom voću, a pre svega u divljim kupinama, trešnjama, ribizlama. Ima ga i u košticama jabuke, kruške, breskve, nektarine, bobu, indijskom orahu. U manjim količinama nalazi se u dudu, grožđu, dunji, jagodama, malini, ječmu, sočivu, crvenom pasulju, mahunarkama. Ipak, najveća koncentracija je u semenkama kajsije.

Prema tome, shodno zaključcima naučnika, ćelije kancera se suočavaju sa dve pretnje: prisustvo jednog enzima ih izlaže cijanidu, dok ih odsustvo drugog enzima,  koji se može pronaći u svim normalnim ćelijama, sprečava da se same oporavljaju.

Priroda je, dakle, obezbedila formu cijanida koja prirodnim putem uništava ćelije kancera.

Vitamin B17 se može naći u mnogim namirnicama, i ako ih konzumirate u dovoljnoj meri, vaše telo će shvatiti signal.

Ž.K.

dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime