Priština na Fejsbuku pod domenom Kosova

0
557

foto_vest__1448133871Od danas je na društvenoj mreži Fejsbuk grad Priština označen pod domenom Kosova, a ne Srbije – epilog je peticije pod nazivom „Kosovski gradovi na Kosovu, a ne u Srbiji“. Peticija koju je, pre pet dana, pokrenula Albanka iz Tirane, Ljavdi Zumberi, završena je sa 14.870 ukupno prikupljenih potpisa i  nije poznato da li će se u međuvremenu promeniti domeni i za druge gradove na KiM-u. Ipak, neki od njih su i dalje pod domenom Srbije, kao što je slučaj sa Kosovskom Mitrovicom. 

Iako je na Fejsbuku i dalje dostupna mogućnost „čekiranja“ u Prištini koja je pod domenom Srbije, kada se objavi „čekiranje“ jasno se navodi da je Priština pod domenom Kosova. Međutim, čekiranje u Kosovskoj Mitrovici je i dalje moguće pod domenom Srbije. 2015-11-22_080213

 

„Od sada na vašoj lokaciji na Fejsbuku prikazivaće se ‘Priština, Kosovo’, a ne Srbija. Hvala vam na podršci i uživajte u svojoj društvenoj mreži,“ stoji od večeras na Internet stranici peticije koju je pokrenula Zumberi.

Zumberi je 16. novembra pokrenula peticiju sa ciljem da se, kako je tada navedeno, prikupi 5 000 potpisa. U tekstu peticije je, između ostalog, tada istaknuto da je „Kosovo priznalo 105+“ zemalja, te da se „zahteva od Fejsbuka da to poštuje.“ Pismo sa peticijom poslato je i Marku Cukerbergu.

Dva dana kasnije, organizatori peticije „NoKosovoUNESCO“ su, takođe, pokrenuli svoju kontra-kampanju, to jest, novu peticiju. Oni u svojoj kontra-kampanji –  otvorenoj peticiji, zahtevaju da Fejsbuk vrati srpsko pismo na sve znamenitosti i mape ove društvene mreže na teritoriji Kosova i Metohije. Ova peticija ima 1.800 potpisa.

KoSSev

PODELI
Prethodni tekstOtpisani su bili bolji
Sledeći tekstOčevi, vreme je

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime