Šapićev marketing na trošak opštine

0
479

aleksandar-sapic-ds1x1Šapić razradio lični marketing o trošku opštinskog budžeta

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić razradio je mehanizme ličnog promovisanja o našem trošku. Uveo je navodno „besplatne“ programe za decu i penzionere, koje mogu da koriste samo oni koji se učlane u njegov „Novobeogradski klub“. Šapić odnedavno članovima kluba šalјe jednako „besplatne“ čestitke za rođendan sa mobilnog telefona Servisnog centra opštine: 063/785-0-785.

„Dragi/draga XY,

Srećan rođendan, sa želјom da ih još mnogo proslaviš u zdravlјu i sreći.

S poštovanjem,

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić“.

Ovako glasi rođendanska čestitka koja ovih dana stiže na mobilne telefone Novobeograđana. Jasno je da je u pitanju isklјučivo lična promocija Aleksandra Šapića o trošku opštinskog budžeta.

2015-07-02_070318Poruke stižu članovima Novobeogradskog kluba koji su se u njega učlanili da bi dobili popuste prilikom kupovine u određenim radnjama. Vlasnici tih radnji time dobijaju reklamu i koriste pogodnost što je članstvo u klubu uslov za besplatno korišćenje preko 40 opštinskih programa, čime se klub omasovlјuje. I tu nije kraj finansijskim dobicima za odabrane jer, tih 40 programa se finansira dvostruko, iz republičkog i opštinskog budžeta.

„Besplatni programi“ plivanja, slikanja, glume, pevanja, plesa, košarke, odbojke, stranih jezika, pripreme za upis u srednju školu, korektivnih vežbi, karatea, dopunske nastave, folklora… namenjeni su školskoj deci i predstavlјeni kao „vanškolske aktivnosti“ koje se finansiraju iz opštinskog budžeta. Međutim, pošto su sekcije već predviđeni deo četrdeseotčasovne radne nedelјe, za koju prosvetni radnici primaju platu iz republičkog budžeta, očigledno je da su dvostruko plaćeni. Ovi „besplatni“ programi koštaju nas dvostruko, pošto za njih prvi put plaćamo iz republičkog, a drugi put iz opštinskog budžeta.

Aleksandar Šapić je vrlo umešno, gotovo u skladu sa doktorskom titulom, zatvorio korupcionaški finansijski krug u koji je uvezao dva budžeta i male privrednike sa svoje opštine, a sve u cilјu lične promocije i o našem trošku.

Da Vas podsetimo:  Šta se promenilo posle posete Makrona

sapic1

sapic2

Iako dr Šapić tvrdi da je slanje rođendanskih čestitki „mali znak pažnje“ i da nije u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, jedna zbunjena građanka zatražila je pojašnjenje od predsednika preko Tvitera, postavlјajući pitanje odakle mu njen broj telefona?

Dosta je bilo rasipanja novca poreskih obveznika i nedovolјno stručnih i sposobnih kadrova na rukovodećim mestima!

Dosta je bilo korišćenja opštinskih sredstava u svrhu lične promocije!

Vreme je da se problemima opštine Novi Beograd pristupi studiozno, kako bi njeni građani mogli uživati u rešenjima koja će trajati duže od par nečijih mandata.

Saša Radulović

Dosta je bilo

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime