Skupe SNS bajke

0
718

Reakcija Gradskog odbora SNS na zahtev pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović” da se raskine štetan ugovor za projekat “Beograd na vodi” predstavlja još jednu u nizu manipulacija građanima.

2015-09-26_064513

Gradskom odboru Srpske napredne stranke i njenom predsedniku Aleksandru Jovičiću nije zabranjeno da žive u bajci koja se zove „Beograd na vodi“, i pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ ne bi ih u tome sprečavao, da tu njihovu bajku ne plaćaju poreski obveznici Srbije.

Iz neznanja ili koristoljubive namere, a imajući u vidu istorijat Srpske napredne stranke biće i jedno i drugo, građani Srbije dovedeni su pred svršen čin. U njihovo ime, bez prethodnog urbanističkog plana, javne rasprave i otvorenog tendera, koruptivna vlast potpisala je duboko štetan ugovor za „Beograd na vodi“ kojim se stranom „investitoru“ praktično poklanja najskuplji građevinski plac u državi vredan više od milijardu evra.

Sad kad je tajno sklopljen Ugovor konačno objavljen, nakon što je javnost mesecima vršila pritisak, jasno je zašto je sklapan tajno, i zašto je objavljen tek kad je stupio na snagu. Država se odrekla naknade nad zemljištem koja je mogla iznositi stotine miliona evra zarad nekog budućeg eventualnog profita od jedva 32 odsto. “Arapski” “investitor” ulaže svega 22000 evra, dobija 68% profita, a uz to će pribaviti kredite na kojima će zaraditi na kamatama i preko svojih povezanih firmi radiće i projektovanje i marketing i prodaju i tako dodatno zaraditi pod paravanom zajedničke kompanije. Ovaj ugovor je gori od Ugovora za JAT, FIAT i drugih koje je vlast tajno sklapala sa strancima u ime građana Srbije.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” duboko se protivi ovom štetnom Ugovoru. Savski amfiteatar treba javnim konkursom urbanistički urediti u interesu građana Beograda, zatim preparcelisati i na otvorenom tenderu zemljište ponuditi svim zainteresovanim investitorima.

Da Vas podsetimo:  VEĆA PRIMANJA OD JANUARA: Evo ko sve može da očekuje POVIŠICU u Srbiji

U državnu kasu bi se na ovaj način slilo najmanje milijardu evra, plus naknada za uređenje građevinskog zemljišta koja bi iznosila stotine miliona evra. To bi pokrenulo građevinsku industriju u Srbiji odmah. Ovako, Ugovor je na 30 godina, gradiće se samo dve kule, u državnu kasu neće ući ni dinar, a od profita, ako ga bude i ako ga “arapski” “investitor” ne izvuče preko svojih povezanih lica, država će dobiti 32 odsto.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ je 22.09.2014.godine tražio od Ustavnog suda da proglasi krovni sporazum između države Srbije i UAE protivustavnim i da usvoji privremenu meru kojom bi sprečio potpisivanje daljih štetnih ugovora po osnovu tog sporazuma. Ustavni sud se do danas nije oglasio po ovom zahtevu.

Pokret zahteva od premijera i predsednika Jovičićeve stranke da hitno raskine ovaj duboko štetan ugovor. U protivnom, podleže krivičnoj odogovornosti zloupotrebe službenog položaja. A GO SNS ako žele bajku, neka je grade o svom trošku.

opozicionar.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime