Srđa Trifković: Hoćemo li Albaniji plaćati ratne reparacije?

3
1372

3 KOMENTARA

  1. svaka čast trifkoviću,ali bi bilo bolje da u srbiji svi počnu voditi politiku od mesne zajednice,da bi krenulo rešavanje srpskih problema,a ne da sad svi vode svetsku politiku.problemi se trebaju rešavati od mesne zajednice u svakom mestu a ne od tuđih problema.pretpostavljam da niko od vas ne zna ko vam je predsednik mesne zajednice,a tek šta se u njoj radi,da ne pričam.

  2. Не видим где је ту статус кво са Америма кад Вучић ево скаче на промену устава, и то баш после “историјске” посете Вашингтону, где га је сам амерички потпредседник испратио до капије и још му махао (вероватно је растеривао муве које су се скупиле због оног смрада). Чуди ме да људи који су врло добро обавештени о приликама у САД, као проф. Трифковић, још увек купују причу о Трамповој борби против “дубоке државе” (банкстера). Прво, чињеница је да му је та иста дубока држава омогућила да победи интервенцијама директора ФБИ током изборне трке. Друго, Трамп врло добро зна шта се догодило председницима који је покушали да узму контролу над САД из руку банкстера, и веровати да би било који велики амерички бизнисмен жртвовао све да “Америку врати Американцима” је наивно (као што је наивно мислити да је банстере, који контролишу буквално све у САД, Трамп “изненадио”). Банкстери користе Трампа да подметну “вођу” великом делу САД који је незадовољан (фактичком) владавином Вол Стрита, која као једну од последица има деценијама дуго погоршање положаја америчке средње и ниже класе. Један од додатних бонуса је да су са Трампом угурали Русију као опасност за САД и њену самосталност у дневне собе Американаца, што ће им помоћи да манипулишу широке масе у њиховом походу на Русију.

  3. Није ми јасно како чак и људи који прате догађаје и врло добро познају прилике, као др. Трифковић, још увек наседају на то да је Трамп некакав противник “дубоке државе” у САД. Неоспорна је чињеница да је та “дубока држава” директно помогла Трампу да победи интервенцијама ФБИ директора Комија у току изборне трке. То што га је Трамп потом отпустио је једино што су могли да ураде да заварају траг. Такође, реалност је да ниједан амерички велики бизнисмен неће ставити главу у торбу покушавајући да узме контролу САД-ом из руку банкстера, који су управо због тог ликвидирали неколико председника. Јесте, само зато што толико воли САД и њен народ, ево Трамп ће да себи навали на главу огромне проблеме и жртвује живот ако треба – чекај само да прдне.
    Врло је очигледно, и још логичније, да је Трамп игра “дубоке државе” (банкстера), који њоме узимају под контролу растуће незадовољство против ње у самим САД. Да би игра била убедљива, Трамп мора да, пре свега, прича против “дубоке државе” тј. за “враћање Америке Американцима”, и да, у много мањој мери, нешто у том правцу и уради – али основе политике САД, као што видимо, остају непромењене. Додатни бонус у овој игри је то што се оптуживањем Русије да је довела Трампа на власт, Русија као претња САД-у доводи у дневне собе Американаца, што банкстерима олакшава манипулацију народом у њиховом походу на Русију. Трамп ће, као бизнисмен, одрадити свој део посла, и за то бити одговарајуће награђен. То је реалност света у ком живимо; остатак су наивне и пусте жеље…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime