Stare zablude na novu godišnjicu NATO agresije

1
1261
Foto: vostok.rs

Gušeni decenijama, ispranog mozga medijskom manipulacijom Zapada, mnogi Srbi i danas marginalizuju srpsku tradiciju i istoriju, ne poštuju veru predaka a nacionalno shvataju kao breme na putu i prodoru u svet

Da, jedina i bespogovorna istina je da mi, današnji Srbi, nismo dorasli izazovima vremena u kome živimo. Nedovoljno mudri da se ujedinimo i nezainteresovani da se izborimo za nacionalne prioritete, dozvolili smo da nam se u bivstvovanje uvuku tuđi interesi, otvorena izdaja, zbunjenost i strah koji rezultiraju mentalnom i emocionalnom blokadom konstruktivnih rešenja protiv zla i rugla koje nas je snašlo.

I dok proživljavamo nacionalno poniženje zatečeni nemoralom i otvorenom izdajom čoveka koji je aktuelni predsednik države, dok sa gađenjem komentarišemo agresivne metode, uličarsko ponašanje i mirijadu laži predstavnika vlasti, dok pasivno prihvatamo tuđe naloge kao sopstvene interese, pritisnuti uzajamnim nerazumevanjem i spremnosti da se za sitne koristi proda prošlost, obezvredi sadašnjost i uništi budućnost, naslućujemo da krećemo na put bez povratka, razočarani dok očekujemo rešenje od nesposobne i, dobrim delom, antisrpske nacionalne elite, koja niti ima želju, niti ima hrabrosti, niti ume da preuzme na sebe pokretačku ulogu u izvršnom rešenju ovog bezvlašća i izdaje….

Vraća nam se to što nismo učili na greškama iz istorije, što smo zaboravili da su Srbi često ginuli zarad tuđeg dobra i sopstvenih gubitaka, pa smo danas, kao loši ponavljači, pred pretnjom rasturanja države i izumiranja i uništenja nacije, bez izgleda da se ikada više oporavimo.

Nekada silnu i ponosnu Srbiju zaustavilo je Osmansko carstvo, prekinulo njeno jačanje i vekovima unazadilo kulturni, ekonomski, politički i vojni razvoj a teško izvojevano oslobođenje je predstavljalo početak borbe za obnovu države i nacionalnog identiteta. Nažalost, ta borba nije završena i kroz sve vreme je obeležena sa dve, tipično srpske, karakteristike: razjedinjenošću i nesposobnošću srpske nacionalne elite koja se, u političkim odlukama i ekonomskim aktivnostima, nije rukovodila nacionalnim interesima.

Da Vas podsetimo:  Univerzitet u službi režima

Iz oba svetska rata smo izašli sa milionskim ljudskim žrtvama, ogromnom materijalnom štetom i, iz Prvog sa gubitkom države a iz Drugog bez države i, u oba slučaja, u zajednici sa neprijateljima koji su tokom rata ubijali i proterivali Srbe.

U periodu posle Drugog svetskog rata srpska elita je pokazala ubilačku beskrupuloznost kroz prerastanje u komunističku elitu koja je, kroz negaciju srpstva i izdaju preko hiljadugodišnje istorije, udarnički krenula u stvaranje nove nacije – Jugoslovena, te je kroz nekoliko decenija autodestruktivnog delovanja, ne samo proizvela sunovrat srpskog nacionalnog identiteta već i urušila snagu i autoritet Srpske pravoslavne crkve kao oslonca srpskom narodu u najtežim vremenima i čuvara srpske tradicije.

Izmučeni i proređeni Srbi bivaju podvrgnuti novoj, komunističkoj torturi nametanja bratstva i jedinstva kao sredstva marginalizovanja njihovih stradanja i relativizovanja genocida, etničkog čišćenja i terora koji su izvršeni nad njima. To perfidno i tendenciozno negiranje istorijskih činjenica oslabilo je, ionako krhko, nacionalno biće i pravoslavnu svest Srba i širom otvorilo vrata novom stradanju devedesetih godina kao i agresiji koju Albanci, međunarodna zajednica i domaći prevrtljivci i potkupljivci, do današnjih dana sprovode nad Srbima, dovodeći naciju i državu u stanje kataklizme.

Tužno je i za nevericu da na devetnaestu godišnjicu NATO bombardovanja robujemo starim zabludama i još dubljom razjedinjenošću pokazujemo, možda poslednji put, da smo loši đaci koji negiraju istorijske činjenice i donose pogrešne zaključke, ne izvlače pouke te, umesto konsolidacije snaga i usmeravanja u interesu Srbije i Srba, mi Srbi, za razliku od ostalih naroda bivše SFRJ koji su se izborili za etnički čiste države i rukovode se isključivo nacionalnim interesima, svih ovih godina nismo se sabrali i nismo procesirali one koji usled nedostatka nacionalne svesti i morala i savesti biju bitke globalista te – za raspad SFRJ, građanski rat devedesetih, NATO agresiju na Srbiju i agresiju na Kosovo – okrivljuju isključivo Srbe.

Da Vas podsetimo:  Istraživanje javnog mnjenja - Stavovi građana Srbije prema Rusiji

Raspad Jugoslavije je rezultat volje i interesa velikih svetskih sila kao i nepoštovanja međunarodnih zakona i Ustava jedne suverene države (SFRJ). Raspad Jugoslavije je posledica manipulacija velikih sila interesima i ostrašćenošću političke elite malih naroda, koje pokrenute ličnim ambicijama na prostoru različitih etničkih grupacija i vetrometini različitih verskih opredeljenja, dozvoljavaju da globalni interesi tih velikih (pre svega Nemačke, Amerike i Vatikana) pale, ili bolje reći potpaljuju uvek tinjajuće, vatre međusobne netrpeljivosti i mržnje.

Raspad je realizovan kroz krvoločan i razoran građanski rat i veliko i aktivno učešće međunarodne zajednice koja je svojim prisustvom davala legitimitet progonu i ubistvima Srba, ali i najprljavijim medijskim strategijama koje su sa jedne strane za cilj imale uspostavljanje nepravednog ekonomskog poretka koji bi na Balkanu, pre svega Nemačkoj i Americi, omogućio dominaciju, zloupotrebu i eksploataciju svih resursa – a naročito ljudi kao najvažnijeg resursa jedne države – a sa druge strane cilj da te rušilačke aktivnosti međunarodne zajednice prebace na Srbe.

Gušeni decenijama, ispranog mozga medijskom manipulacijom Zapada, mnogi Srbi i danas marginalizuju srpsku tradiciju i istoriju, ne poštuju veru predaka a nacionalno shvataju kao breme na putu i prodoru u svet, pa tako interese Srba poistovećuju sa nečim nazadnim, ubilačkim, limitirajućim po razvoj i pripajanje zapadnoj zajednici ‘uspešnih i razvijenih’ i vode se nekim globalističkim shvatanjima koji nipodoštavaju nacionalno kako bi mogli nametnuti interesno, zaboravljajući pritom čiji se interesi favorizuju.

I ponovo prolazimo kroz otimanje srpskog, teror nad Srbima, grehove političke elite koja sprovodi politiku izdaje nacionalnih interesa preko saradnje sa agresorima i ekonomskog, političkog i egzistencijalnog uništenja nacije.

I kada toliko puta ponavljamo iste greške, kada nam se istorija neprestano ponavlja i to na našu štetu, koga možemo okriviti za nedostatak odgovornosti za državu i za naciju?

Da Vas podsetimo:  Lorna Štrbac: Migraciona kriza i Srbija

Koga okriviti zato što će istorija Srba biti ispisana crnim slovima i velikim optužbama na račun generacija XX i prve polovine XXI veka?

Gordana Sekulić

stanjestvari.com

 

1 KOMENTAR

  1. Na sve ovo pogledati KRVAVA ISTORIJA KOMUNIZMA.To je odgovor,bukvar za one koji ne poznaju genezu problema,sve na dohvat ruke,i sve jasno do sitnica.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime