Stop otkazima porodilja!

0
945

Ovim putem želim javno da se izvinim državi što sam „rano“ rešila da postanem roditelj – a mogla sam da čekam još, da se stanje u državi sredi.

*Što sam bila naivna i glupa,verovala da rad na natalitetu,koji država propagira,znači da će te majke i sutra kada rode biti zaštićene i zadržati posao koji su imale,a ne biti na ivici egzistencije.

*Što sam bila bezobrazna pa odmah rodila i drugo dete i koristila državu da mi plaća trudničko i porodiljsko-ko da sam ja nešto posebno!

*Što sam se zamerila firmi u kojoj sam radila 5g jer ih nisam pitala kada je po njima pravo vreme da postanem majka pa popila otkaz-opravdano!

*Da se izvinim i mojoj direktorki Instituta za rehabilitaciju Selters, Snezi, sto sam više puta bila dosadna i zakazivala prijem kod nje, a ona me nije primala.

*Što sam očajna na hodniku trčkala za njom da je zaustavim sa detetom u rukama i zamolim da mi produži jer mi muž nije u radnom odnosu, a nju smaralo da priča pa mi je rukom odmahnula da letim nakon isteka.

*Što sam konkurisala više puta i što moj CV nije bio otvaran- znam bila sam dosadna!

*Što nisam dete visoko rangiranog radnika pa da dobijem na neodredjeno vec posle 6m rada-radim 5g ne uklapam se u politiku firme.

*Što nisam direktorkin prijatelj i što mojim venama ne teče njena sveta krv pa da mogu i ja kao njen rodjak celu svoju porodicu da zaposlim jer ipak pola firme čine njeni blizi i dalji rodjaci-ja se tu ne uklapam,razume se!

*Što nisam imala debelu vezu.

*Što sam bila previše radoznala pa sa svojim advokatom pregledala konkursnu dokumentaciju koja ne sadrži tok konkur, vreme, mesto, rang listu, ni potpise svih  članova komisije kao da nije ni održan već izmuljan.

Da Vas podsetimo:  Telekom otcepio Vojvodinu

*Što sam videla da primljeni kandidat nema svu dokumentaciju, tj. položen stručni ispit iako je u oglasu naznačeno da ce nepotpune prijave biti odbačene- ipak je on dete radnika,oprošteno mu je.

*Što sam nekoliko puta smarala predsednika opštine Mladenovac,a on mi govorio da budem strpljiva jer je na snazi zakon o zabrani zapošljavanja, a novi radnici konstantno pristizali i potpisivali rešenja za stalno.

*Što sam tražila pomoć stranke koju sam pomagala i čiji sam član i očekivala kontra uslugu.

*Što mi je prethodna vlast dala posao, a ova me ostavila bez njega sa dva mala deteta.

*Opraštam državi jer ona ima viši cilj- da nas nema.

*Opraštam direktorki jer je ona samo mislila na državni budžet -ja sam ga zloupotrebljavala.

*Opraštam i stranci jer sam očekivala mnogo- da prehranim decu.

I najzad, znam da sam krivac ja jer sam grešna poželela da postanem majka u 30-oj,  a najviše moj muž jer me ništa nije pitao!

Jovana Radovanović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime