Trenutno obavljam jednu funkciju

0
612

“Jednu funkciju obavljam, a iz budžeta Republike Srbije ne primam nijednu platu, pošto sam zaposlen na fakultetu u Novom Sadu.”

N1, 29. 11. 2016. godine

martinovicU emisiji „Pressing“ kada je Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke priznao da je u karijeri čak i lagao javnost smatrajući da je to njegova moralna obaveza, na pitanje koliko ima funkcija i koliko zarađuje odgovorio je da obavlja jednu funkciju, a da iz budžeta Republike Srbije ne prima platu.

Registar Agencije za borbu protiv korupcije pokazuje da to nije istina jer podaci pokazuju da Martinović ima dve funkcije. Tu potvrdu dobili smo i od same Agencije za borbu protiv korupcije elektronskim putem.

“Prema podacima u Registru funkcionera i Registru imovine Aleksandar Martinović obavlja javnu funkciju narodnog poslanika od 03.06.2016. godine i javnu funkciju odbornika Skupštine opštine Ruma od 10.06.2016. godine. U Izveštajima koji su objavljeni na internet prezentaciji, jasno se vidi da prihode koje ostvaruje po osnovu funkcija jesu mesečni prihodi”, stoji u odgovoru Agencije.

Zbog očiglednog obmanjivanja javnosti, Aleksandru Martinoviću sleduje ocena kratke noge.

Pored neistine u vezi sa funkcijama koje obavlja, Martinović je rekao da ne prima nijednu platu iz budžeta, „pošto je zaposlen na fakultetu u Novom Sadu.”

Ipak, da li se zove plata, naknada ili paušal, činjenica je da iz republičkog budžeta Martinović prima oko 30 hiljada dinara zbog obavljanja funkcije narodnog poslanika, a iz opštinskog budžeta Rume mesečno dobija oko 25 hiljada dinara.

Kako je Martinović rekao, on je zaposlen na Pravnom fakultetu u Novom Sadu gde zarađuje oko 150 hiljada dinara mesečno. U odgovoru Agencije za borbu protiv korupcije Istinomeru kažu da su javni prihodi “prihodi koje funkciner ostvaruje u privrednim društvima, ustanovama i drugim organizacijama čiji je osnivač, odnosno član Republika Srbija, autonomna pokrajina, ili jedinica lokalne samouprave.”

Da Vas podsetimo:  Vučićev tutorijal: Kako da znaš da je rakija dobra

Ovih dana čitamo vesti o tome da Ministarstvo prosvete nije prebacilo novac za plate Unverzitetu u Novom Sadu što znači da Martinovićevu platu i na Pravnom fakultetu tog univerziteta plaćaju poreski obveznici Srbije.

„Univerzitet u Novom Sadu obaveštava fakultete u svom sastavu da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne raspolaže u ovom trenutku u svom budžetu sa dovoljno raspoloživih sredstava na poziciji zarada zaposlenih za mesec novembar 2016. godine, usled čega fakulteti Univerziteta u Novom Sadu neće dobiti sredstva za ovu namenu dinamikom koja je uobičajena“, obavestio je rektorat UNS-a fakultete u svom sastavu. (Beta, 8. decembar 2016. godine)

Iz registra Agencije za borbu protiv korupcije vidi se da je od 2012. do danas Martinović obavljao niz funkcija, pa je bio i predsednik Nadzornog odbora Galenike i predsednik Upravnog odbora Agencije za privatizaciju. U prvoj polovini 2014. godine Martinović je na ime naknada, zarada, paušala mesečno zarađivao oko 317 hiljada dinara. U ovom trenutku zarađuje oko 204 hiljade dinara mesečno.

www.istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime