Zapošljavanje u opštini Niška Banja

0
508

nbVlast u opštini Niška Banja je od početka ovog mandata zaposlila 14 novih osoba? Ovo je tvrđenje Momira Stojanovića, odbornika Skupštine grada Niša s liste „Iskreno za Niš“ koji je rekao „da se time dovoljno pokazuje kako se sprovode mere štednje u ovoj opštini“.

U kancelariji za mlade je tamo sedela jedna devojka do sada, a od nedavno ih ima još četvoro u toj kancelariji. Shvatam zapošljavanje mladih, ali na ovaj način je jasno da je reč o partijskim zapošljavanjima, naveo je Stojanović dodajući još neke primere iz gradskih preduzeća gde su takođe zapošljavani kadrovi Srpske napredne stranke, a pod imenom „pomoćnika i savetnika“, rekao je Stojanović.

Dejan Jovanović, predsednik opštine Niška Banja demantuje te izgovorene reči za govornicom rekavši „da su to gole neistine“.

sg-nisa
Na sednici SG Niša sve prštalo od rasprave

Ma, kakvo zapošljavanje novih ljudi. Naprotiv, mi smo smanjili masu za plate jer jedva krpimo kraj s krajem. Prošlo rukovodstvo je imalo četiri pomoćnika predsednika opštine koji su bili sa stalnim radom. Sada je to promenjeno tako da oni primaju naknadu po ugovoru o delu. Isti slučaj je i sa kancelarijom za mlade. Tu je bila jedna devojka koja je radila s punom platom, a sada je primljeno još dvoje mladih, takođe po ugovoru o delu, ali oni sprovode odlične akcije. Te tvrdnje da smo zaposlili još 14 osoba apsolutno nisu tačne – kaže Jovanović.

On je kazao danas da ne zna toliko precizno koliko se radnika u opštinskoj upravi vodi po ugovoru o delu, ali samim tim „da je masa novca smanjena za plate i doprinose, dovoljno govori o tome koliko se štedi u opštini“.

Momir Stojanović je nekada bio visoki funkcioner Srpske napredne stranke (kojoj pripada i Jovanović), a potom je samostalno izašao na izbore u grupi građana „Iskreno za Niš“. Od tri, dva odbornika su odmah napustila ovu odborničku grupu i pripojila se stranci „Jedinstvena Srbija“ koju vodi u Jagodini, Dragan Marković Palma, a koja participira u vlasti Niša.

Da Vas podsetimo:  Kodeks o tajnosti rada pančevačke vlasti

M.S.

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime