Vučić oteo vojsku Nikoliću

4
922

Zašto je na Batajnici bio Vučić, a ne Nikolić?

Iako je predsednik Tomislav Nikolić glavnokomandujući Vojskom Srbije, čini se da se svačiji glas o Vojsci više vrednuje nego Nikolićev. Posebno je interesantno primetiti kako Aleksandar Vučić mimo zakona i Ustava od Tomislava Nikolića preuzima sve nadležnosti nad vojskom.

Vucic Batajnica

FOTO: Novosti

Šta to beše Ustav? Tamo neki dokument koji je neko nekada napisao i usvojio. To je jedan dokument koji ne mora da se poštuje. Naročito ne mora da ga poštuje Aleksandar Vučić, jer je on osvojio apsolutnu većinu u parlamentu, tako da, njega Ustav ne dotiče. Da hoće, u Skupštini bi mi moga da sastavi dvotrećinsku većinu, većinu koja je potrebna za promenu Ustava, što znači da je Vučić lično iznad Ustava. Može ga sutra ukinuti, ako mu baš bude bilo dosadno.

Sudeći po Vučićevim potezima, to je otprilike kako on vidi Ustav. Da je situacija drukčija, Vučić bi se pridržavao svojih ustavnih i zakonskih ovlašćenja i ne bi se mešao u posao vojske.

U Ustavu lepo piše da je predsednik Republike glavnokomandujući Vojskom Srbije. Kada uporedite Vučića i Nikolića, ko vam se više čini kao glavnokomandujući vojskom? Iako nijedan jedni zakon ne stvara vezu između predsednika Vlade i Vojske Srbije, to ne sprečava Vučića da mimo Ustava glumi glavnokomandujućeg.

Tako smo, na primer, tokom prošlogodišnjih poplava imali priliku da gledamo Aleksandra Vučića kako vojsci izdaje indirektna naređenja u pogledu sprovođenja spasilačkih aktivnosti. Nije Diković naređivao Vučiću, već Vučić Dikoviću. Gde je tada bio Tomislav Nikolić? Niko nema pojma. Čovek je navodno pekao rakiju. Sigurno je sam sebi rekao: “Šta ću vam ja kada imate Vučića”.

Da Vas podsetimo:  ALAV, LASKAV, POSLUŠAN: Ovo je profil idealnog Vučićevog premijera!

Dalje, Vučić je vodio glavnu reč o padu helikoptera. Čak je izveštaje komisija dobijao pre Tomislava Nikolića. Svi su znali više od glavnokomandujućeg, a Aleksandar Vučić najviše.

Čak je Aleksandar Vučić sam sebe odredio kao nadležnog da u javnost iznosi detalje o padu helikoptera. Niko mu ništa nije mogao. Tako je patološki slučaj zvani Aleksandar Vučić sebe ponovo stavio u centar pažnje. Gde god su mediji, tu je i Aleksandar Vučić.

Dok je Vučić vodio glavnu reč, ime glavnokomandujućeg se s vremena na vreme provlačilo kroz medije, da ne ispadne da ništa ne radi. Međutim, pored Vučićevih provokatorskih rečenica poput “opet ću ja nekako biti kriv za pad helikoptera”, Nikolić nije mogao da dođe do izražaja.

Na šta je Nikolićeva uloga u vojsci spala? Spala je na mrtvo slovo na papiru, a taj papir koji drži to mrtvo slovo zove se Ustav. U teoriji, Nikolić komanduje vojskom, ali u praksi to radi Aleksandar Vučić. Nikolić je samo ceremonijalni glavnokomandujući vojskom.

Umesto da je Tomislav Nikolić danas obišao Batajnicu za načelnikom Generalštaba, to je uradio Aleksandar Vučić. Da situacija bude tragičnija, Nikolića nisu ni pozvali ili su ga pozvali, ali on iz nekog razloga nije želeo da dođe.

Umesto da je Nikolić u ime vojske od Vlade i Vučića zahtevao novac za nabavku novih helikoptera, to je učinio Aleksandar Vučić i tako se u javnosti ponovo predstavio kao glavnokomandujući vojskom.

Ceo vojni vrh je danas bio u Batajnici – ministar Bratislav Gašić, načelnik Ljubiša Diković, general Predrag Bandić, ali od vrhovnog komandanta vojske ni traga ni glasa. Zato je došao Aleksandar Vučić, čovek koji nema apsolutno nikakve veze sa vojskom. Zaboravio je Vučić da više nije ministar odbrane!

Da Vas podsetimo:  Dnevnik uvreda leskovačkih političara

Međutim, pravnik sa čistim desetkama nije zaboravio na postojanje tog nekakvog Ustava. Vučić je u Batajnici dodao da Vojska Srbije obavljati svoje zadatke u skladu sa Ustavom, zakonima i čašću, i naglasio da je pitanje eventualnih smena u vojsci zbog pada vojnog helikoptera pitanje za vojne organe.

Dakle, zna Aleksandar Vučić šta je Ustav i šta su zakoni, ali oni ne važe za njega! Kako očekivati od građana da poštuju zakone, kada državni vrh ne poštuje Ustav?

Teleprompter.rs

4 KOMENTARA

  1. Tako je ! Ne zaboravimo da je upravo Vucic zapoceo progon slobode stampe jos u doba Milopsevica. On je bio kreator nakaradnih zakona i uredbi, on je pozivao na ubistva i osvete, a sada…pa narode moj, zar toliko ne pamtis ??
    Kako da verujem takvom tipu ?

  2. Устав је суспендован државним ударом у организацији Вучића, Дачића, Николића и компаније. Дакле, врховног закона НЕМА и никакви закони више не постоје јер сви потичу из Устава тако да можемо да радимо шта хоћемо. Искористимо то!

  3. Taj Vučić, ne samo da je iz političkog života eliminisao predsednika republike Tomu Nikolića, koji danas više ne predstavlja ni samog sebe a ni državu, vojsku i druge institucije, on je očigledno inicirao da „njegove“ novine Informer i Kurir kroz najsmrdljivije blato svakodneno provlače Nikolića i njegovu porodicu! Što ružnije pišu, to je za Vučića bolje jer će tako do kraja uništiti Nikolića. Nemojte sada o nekakvoj slobodi štampe! Ona u Sbiji od vremena Miloševića kada je Vučić doneo Zakon o medjima, ne postoji. Vučić, kada bi hteo, mogao bi jednim telefonskim pozivom da zaustavi stalnu kampanju protiv Nikolića u pomenutim novinama jer one itekako zavise od Vučića- u svim pogledima! To ovom verovatno već psihički obolelom čoveku ne pada na pamet. On već umišlja da se i sunce okreće oko njega. A verovatno na zahtev Zapada sebi je ucrtao jedini cilj- totalno uništenje i države i srpskog naroda!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime