Crna hronika boksa

0
2692
Foto: pixabay.com

Sedam za sto dva boksera, bivša reprezentativca SFRJ, Fahrije Šekularca i Dragana Dimića u bašti stadiona Partizana. 

-De si, šta ima, kako si?Pa nismo se videli …oho ho!- posle neizbežnog kratkog uvoda i šaljivih komentara o promenama na našim nekad atletskim telima, prelazim na stvar: 

-Šeki, pišem kratke pričice, a ti si interesantan lik, jer si imao dugu i uzbudljivu karijeru. Sem toga, poznavao si a i družio se sa žestokim momcima Evrope u ono vreme, podsećam ga da znam da je pašenog ubijenog u Nemačkoj, legende beogradskog i evropskog podzemlja Ljube Zemunca. Takođe obračun koji je imao na ulici sa kraljem našeg podzemlja pokojnim Giškom i njihovu zajedničku, neskrivenu ljubav prema boksu. Znam da voli te teme, koje su veći deo njegovog burnog života, pa ga na kvarno otvaram, dok konobar poslužuje espreso.

-I Danila1 su roknuli, spemno dočeka popularni Šele, podsećajući na njegovog nekad nerazdvojnog pajtosa, koji mi je uzgred budi rečeno na sparingu u borbi za mesto u ekipi ostavio ožiljak na glavi za večnu uspomenu. Posle kratke bokserske karijere, neustrašivi Crnogorac je nažalost skrenuo u kriminal. 

-Znam tačno kako i zašto je Mikan2 ubijen! Zainteresovao nas je Šekularac uspešni fudbalski menadžer novom tragičnom sudbinom nekad momka za primer i državnog reprezentativca. Crna hronika neosetno prelazi na slučajeve kad su sami bokseri digli ruku na sebe.

-Mudri3 se ubio. Jel’ znaš? Dobacivanje nezakočenim punim pištoljem za kafanskim stolom, koji je na kraju ruleta izabrao najbližu žrtvu, pa opalio i usmrtio Skaleta muvaša je dečja igra u odnosu na turobno podsećanje: -A onaj teškaš, lepi plavušan iz ugledne porodice je legao na šine! Doliva još krvi za sto bivši lakaš Partizana Dimke dok gasi cigaretu u plehanu pepeljaru. Crnu hroniku zatvaramo preranim odlaskom tihog, divnog momka i sportiste Vlade Arizanovića. Još jednim iz plejade uspešnih mladih boksera sa Miljakovca koji je okončao podlegvši najokrutnijoj bolesti savremenog vremena. Ćutimo dok u debelom hladu drveća bašte stadiona JNA lebdi pitanje: – Zašto tako? Gde je greška. Da li na samom početku, ili na kraju?

Da Vas podsetimo:  Nova priredba lažnih bogova u Davosu

Nenad Simić – Tajka

……………………………………………………………………………………………………………….         

1)Danilo Radonjić-bokser, a kasnije kontravezni biznismen ubijen u Beogradu 2010.
2) Miroslav Popović-bokser B.K.Partizan i povremeni reprezentativac 1976.
3) Mudrovčić,bokser BK Partizan s kraja 60-tih

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime