Dačić: Nemojte da nas na KiM terate da moramo da se branimo

1
71

Veoma je bitno da se održi politička stabilnost i mir, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, a povodom situacije na Kosovu poručio je da „pogroma neće biti, i nemojte da nas terate da moramo se branimo, a mi nikoga nećemo napadati“.

Printscreen

Što se tiče Srbije, mi smatramo da treba učestvovati u dijalogu, i nema potrebe da provociramo i damo priliku da neko kaže da je Srbija remetilački faktor, ali kakve korake će preduzeti zapadne zemlje, to je pitanje, kao i kakva je uloga NATO odnosno KFOR, rekao je Dačić za TV Pink.

Naglasio je da bi NATO i KFOR trebalo da osiguraju mir i da niko ne može da narušava bezbednost građana, uključujući Srbe na severu.

„Naše poruke su da ćemo sve da učinimo za mir, ali da naravno da ćemo sve učiniti da zaštitimo Srbe – ali, šta su posledice? Šta su posledice po Kurtija i Prištinu ako se ne slože sa odlaganjem roka za preregistraciju – Kurti zna da neće snositi posledice, za razliku od Srbije, kojoj prete ‘batinama’“, rekao je Dačić.

Ocenio je da nema mira bez pravednog rešenja, a da zapadne zemlje time što Srbiju stavljaju pod pritisak narušavaju stabilnost u regionu jer hoće da kroz Ukrajinu reše i pitanje Kosova, „tako da mi ispadnemo, na to su navikli – kolateralna šteta“.

Kada je reč o odnosima Srbije i Rusije, Dačić je naveo da „ljudi često zaboravljaju da mi i kada govorimo o Rusiji, mi mislimo na Rusiju, ali mi mislimo na Srbiju“.

„Ovde je reč o tome kako će Srbija da zaštiti svoje nacionalne interese“, rekao je Dačić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime