Dragice, odakle ti četiri miliona evra!?

7
1441

Zaista je lepo biti dobrotvor. To jeste, uvek je bolje biti sa one strane koja pruža pomoć, nego se naći među onima kojima je pomoć neophodna. Ali, kada neko koristi samo svoj trenutni položaj u društvu, da bi se pokazao humanim, a preko tuđih leđa, tada to više nema nikakve veze s ljudskošću, već prelazi u svoju suprotnost. Čijim parama Dragica Nikolić, žena predsednika države, gradi i popravlja kuće nesrećnicima kojima je voda odnela sve ili gotovo sve? Da li je istina da njena fondacija dobija „priloge“ od srpskih tajkuna, da bi i dalje mogli da posluju kao i do sada – pod zaštitom (da li kriminalizovane) države? Da li je tačno da su se u Dragičinu fondaciju slili novci sakupljeni putem SMS poruka? Kako napreduje izgradnja crkve u avliji porodice Nikolić? O tome niko ništa danas ne piše. Nikolić je, kažu, umislio da je on reinkarnacija Stefana Nemanje, pa je stoga obavezan da za života ozida nekoliko crkava i manastira. Svojim ličnim sredstvima, naravno. A otkud mu tolika „lična sredstva“, to se niko ne pita?

Predsednik države gradiće crkve, zadužbine, mauzoleje, a njegova (da li i naša) „prva dama“ u isto vreme, kobajagi, gradi porodilišta i bolnica za decu. Opet, velikim delom zahvaljujući SNS-u i predsedniku Nikoliću, uskoro Srbiji neće biti potrebne ni crkve, ni bolnice, ni porodilišta. Sadašnja aktuelna vlast je odlučila da štedi i na porodiljama i na deci, a sve to, navodno, zbog brige za budućnost države kojom vazalno vladaju.

A ko je Dragica Nikolić? O njoj Tabloid – List protiv mafije, piše:

Da Vas podsetimo:  Da li građani rizikuju život korišćenjem GSPa?

„Srpsko dno isplivalo je na površinu! Dragica Nikolić, žena bivšeg građevinskog tehničara-terenca a sadašnjeg predsednika Srbije, Tomislava Nikolića, postala je takozvana prva dama. Od tog momenta, ova tragikomična pojava ne izlazi iz škola, bolnica, fakulteta, biblioteka, muzeja, arheoloških lokaliteta, naučnih rasprava…Ova neuka žena, po svim merilima baba, nalazi se u stanju novog devojaštva, prenemaže se pred kamerama, oblači kao preljubnica iz te-ve sapunica, i pokušava svim silama da se predstavi kao duhom bogata dobrotvorka. Stvar je potpuno suprotna: ona je slika i prilika opšte duhovne bede, a njenu humanitarnu fondaciju pomažu i vode lica sa kriminalnim biografijama. „Upraviteljka“ njenog fonda je Violeta Karić, okrivljena za pljačku stambenog i poslovnog prostora u „aferi Mobtel“, a „donator“ joj je i Miodrag Kostić-Kole, tajkun koji još nije kažnjen za multmilionske prevare i pljačke…Na poklonjenje joj dolazi i Bojan Pajtić sa buketima cveća, šaljući poruku da je sluga pokoran i da je spreman na podelu plena. Da li je ova žena opasna koliko je i smešna?“

D.G.

7 KOMENTARA

  1. Kao bracni par – da. Pojedinacno gledano, nisu na tom nivou. M. Markovic je bila profesor fakulteta, bila politicki angazovana ali ppreko partije koju je osnovala, objavila knjige u kojima je pokazala da ume da misli svojom glavom. Milosevic je bio iskusan bankar i politicar u vremenu koje se po tezini ne moze meriti sa ovim aktueelnim. Ne mogu da ga zamisllim na stiroporu.

  2. Svi politcari sveta i njihove supruge izigravaju dobrotvore. Sto nebi i ovi nasi, bilo koji da su. Sto bi ovi nasi bili drugaciji. To sto mnogo smrdi u drzavi Danskoj, to je ocito problem drzave Danske. A mi smo drzava damska. Pa i da ostanemo…Svako zeli da ostavi nekog traga pa on mirisao ili smrdeo, lepo je da trag ostane. Mnogi vole smrdese, da ne kazem prdeze…a neki opet mirisne staze i tragove. No, ovih drugih je ipak manje. Jer za njima se ne mogu voditi abrovi. Iza prvih, svi mogu jezike polomiti i proslaviti se kao vajni novinari, paparci, fotoreporteri, snimatelji, …zvezdolajavci…

  3. odakle,boze koja si ti picajzla pa pitas odakle,a da si ti na mestu dragice i da tebe pitaju sta bi uradio,i obavezno se pozivamo na tabloid,koji je to pa casopis ili vec kako da ga nazovemo,pise se sve i svasta samo da je protiv srbije a u korist stete srbije,nije vazno sta ce biti vazno je da te placaju da pljujes po srbiji i bilo cemu dobrom sto je za narod u sbiji uradjeno,odakle,dali ljudi,koji ljudi,sta te briga,nije iz budzeta,jer da je odatle i ja bih pitao zasto ,na osnovu cega i sa cijom dozvolom,ovako dali ljudi koji imaju,ne ulazim u to kako su do toga dosli,verovatno im neko dozvolio,omogucio,sto ti nisu dosao do toga,nisi imao muda,zaledjinu,podrsku…kostic umesan a nije odgovarao,za cega da odgovara,pa vama svi smetaju i opet ti kazem zasto ti nisu uspeo kao kostic,nisi imao muda i podrsku ko ti je kriv i nemoj brate vise srati po srbiji,mnogo smrdi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime