Država u kojoj teku med i mleko

0
100

Država Srbija je veoma bogata država u kojoj teku med i mleko. Pardon, teče samo med, jer mleka trenutno nema dovoljno, jed neki neodgovorni građani, kako kaže predsednik države u kojoj teku med i mleko, koji nepotrebno prave kućne zalihe, nekad šećera, sada mleka a sutra ko zna čega.

Zašto kažemo da je Srbija država „meda i mleka“?

Zato što je Srbija ekonomski džin na Balkanu koji izgradnju kilometra auto-puta plaća više od deset miliona evra. Tako skupo plaćen put treba da traje najmanje sto godina, ali u Srbiji nije tako.

Evo primer auto-puta Miloš Veliki. Na deonici od Beograda do Ljiga, koja je svečano otvorena pre tri godine, u julu ove godine počela je rekonstrukcija u dužini oko 2,5 kilometara na relaciji Ub – Lajkovac.

Evo i novog primera, opet sa auto-puta Miloš Veliki, sa deonice Preljina – Pakovraće.

Početkom ove godine zvanično je otvorena deonica i posle samo devet meseci na kolovozu su jasno vidljivi tzv. kolotrazi, udubljenja od točkova vozila.

Gde nas vodi brza gradnja brzih saobraćajnica, pitali smo građanskog aktivistu Bratislava Simovića.

– Da li ste primetili kolotrage na deonici auto-puta Preljina-Pakovraće posebno u smeru od Pakovraća ka Preljini? Pored kolotraga, u voznoj traci uočavaju se i druga udubljenja na toj deonici. Deonica Auto-puta između Pakovraća i Preljine je svečano otvorena 30.1.2022. Tom prilikom smo i mi iz Udruženja bili prisutni, ali nas je policija izolovala u Pakovraću i nije nam dala pristup ni svečanom otvaranju ni auto-putu – kaže Bratislav Simović iz Udruženja „Ne damo đedovinu“.

izvor:http://Udruženja „Ne damo đedovinu“.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime