Dve godine od kako je sahranjen ulični svirač Bleki- stan prodao da bi pomogao bolesnom prijatelju! Njega i njegovu muziku su svi voleli, a život mu je okončan zbog 390 dinara

1
44

Kristijan Kostić poznatiji kao Bleki, ubijen je 9.2.2022. godine, kada ga je presreo Žarko R. i tražio mu novac. Nesrećni čovek u tom trenutku mu je dao 390 dinara koliko je imao kod sebe, a kada mu je osumnjičeni zatražio još, rekao je da nema. Žarko R. tada je nasmrt pretukao uličnog svirača, a čovek je od zadobijenih povreda podlegao u Urgentnom centru.

Kada ga je Žarko R. pretukao, ostavio je Blekija da leži u Kosovskoj ulici. Vest o ubistvu Kostića potresla je njegove kolege i mnoge Novosađane koji su skoro svakodnevno mogli da ga vide kako svira gitaru u centru Novog Sada. Iz tog razloga podneta je Inicijativa da se u gradskom centru postavi spomen klupa ubijenom uličnom sviraču, koju je podržao bivši gradonačelnik Miloš Vučević.

Kostić je svojevoljno postao beskućnik jer je prodao stan da bi pomogao bolesnom prijatelju.

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu novosadskog Višeg suda kojom je Žarko R. iz Žablja proglašen krivim i osuđen na je 18 godina zatvora, zbog teškog ubistva uličnog svirača Kristijana Kostića.

Sahranjen je 17.2.2022. godine na Gradskom groblju u prisustvu brojnih prijatelja gde su mu kolege ulični svirači odsvirali pesmu Boba Dilana ’’Knockin’ on heaven’s door’’.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime