“Famozna” Gondola bi turističku ponudu Zlatibora podigla na viši nivo!

0
982

Godinama priča o zlatiborskoj Gondoli više je punila stranice štampe i nekih drugih državnih službi – nego što je trebala da zaista postane atrakcija nove turističke ponude ovoga kraja!?

Ako država smatra da je bilo nezakonitih radnji u samom postupku potpisivanja ugovora za kupovinu opreme i samom načinu zaduživanja čajetinske opštine za 13 miliona evra – bilo je i isuviše vremena da se sve te stvari isteraju na čistac!? Ovako, ostalo je sve na pričama, koje je nedavno pothranila ministarka Zorana Mihajlović, u Skupštini Srbije, govoreći da je Krivčna prijava odavno podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal!? Ali, do današnjeg dana, od njih nema nikakve reakcije, odnosno podizanja optužnice protiv bilo koga u vezi ovog posla, pa se stiče utisak da je neće ni biti, bar ne u neko dogledno vreme…

Godine su tako prolazile, a Gondola je postala neiscrpna tema u skoro svakom političkom prepucavanju i obračunavanju ovdašnje opozicije sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem….

Bilo kako bilo, pre nešto više od godinu dana, Milan Stamatović je rešio da opremu koja je zaista bila uskladištena na otvorenom, pod vedrim nebom, konačno počne da ugrađuje u trasu žičare prozvane “Gold Gondola Zlatibor”. Vest o prvim radovima na trasi Gondole, koju je tardicionalna započela volovska zaprega – preneli su skoro svi mediji…. Lokalne novine danas sa puno optimizma objavljuju kako radovi na trasi idu punom parom, što će zaista biti najnovija turistička atrakcija Zlatibora i opštine Čajetina:
“Radnici kompanije „Amiga“ iz Kraljeva, uz nadzor stručnjaka iz francuske kompanije „Pomagalski“ obavljaju radove koji prethode postavljanju stubova za „Gold Gondolu Zlatibor“, čime je počela četvrta faza radova na ovom kapitalom objektu u koji je opština Čajetina uložila 13 miliona evra.

Da Vas podsetimo:  Eskobar: Nema rokova za dogovor, priča o 24. februaru – apsolutno netačna

U toku je postavljanje ankera, betonirani su temelji stubova i kada se beton osuši, u narednih 10 do 15 dana postaviće se stubovi, koji se nalaze kod međustanice na Ribničkom jezeru. Time su demantovane brojne spekulacije koje su se ovih dana pojavile u javnosti u vezi sa francuskom kompanijom “Pomagalski”.

– Primedbe pojedinih zvaničnika Republike Srbije da je oprema zastarela, da „Pomagalski“ ne radi kako treba i da će da bankrotira nisu tačne i mi moramo da reagujemo na te neistine jer želimo da zaštitimo svoj i ugled svojih partnera iz Francuske. Oprema je nova, uskladištena je po najvišim standardima. Firma „Pomagalski“ učestvuje u svim poslovima u vezi sa zlatiborskom gondolom. Oni imaju razumevanje za sve probleme koji su nastali zbog kašnjenja dobijanja dozvola i zajedno s opštinom Čajetina gube svoj novac jer gondola nije stavljena u funkciju, a mi moramo da se pravdamo za nešto što ne postoji- kaže Bojana Božanić, direktor JP “Gold Gondola Zlatibor“.

Na terenu, s radnicima firme „Amiga“ ovih dana je i predstavnik firme „Pomagalski“, koji nadgleda radove: -Ovo je veliki projekat koji će Zlatibiru dosta da donese. Mi smo do sada radili na malim projektima, žičarama dugim dva do tri kilometra, a ovaj posao nam je najinteresantniji, jer je reč o najdužoj panoramskoj gondoli na svetu, dugoj devet kilometara- kaže Andre Panšerel predstavnik francuske firme.

Firma „Pomagalski“ dostavila je kompletnu finansijsku i pravnu dokumentaciju o svom poslovanju, počev od finansijskog izveštaja kompanije “Poma” sa izveštajem revizora za 2017. godinu, preko kopije upisa u registar iz Trgovinskog suda Grenobla kao dokaz o registraciji firme i njenoj aktivnosti i radu i danas, sertifikata iz Privredne komore, iz novembra 2017, do dva najnovija originalna pisma iz banaka kao najverodostojniji dokaz o solventnosti kompanije “Poma”.

Da Vas podsetimo:  Otkud na Jarinju simbol Vagnera?

Izvor: embargo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime