Gde su dokazi o ugrožavanju medija?

0
806

johanes_han-1Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, izjavio je danas da je svestan optužbi za kršenje slobode medija u Srbiji, ali da takve tvrdnje treba potkrepiti dokazima

“Već sam više puta čuo da se govori o kršenju slobode medija u Srbiji, i uvek pitam za dokaze, jer glasine nisu dovoljne”, rekao je Han grupi novinara u Briselu.

On je rekao da je čuo za izveštaj Reportera bez granica o pogoršanju medijske situacuje u Srbiji, ali da mu nije jasno na osnovu čega je donesen takav zaključak. “To nije nikakav dokaz. Moram da pogledam po kojim kriterijumima oni prave te svoje procene”, istakao je komesar.

Han je pohvalio sporazum o pravosuđu parafiran prošle nedelje tokom briselskog dijaloga o normalizaciji Beograda i Prištine, kao i jučerašnji odlazak premijera Srbije Aleksandra Vučića na inauguraciju presednice Kolinde Grabar-Kitanović u Zagreb. “To daje veoma pozitivan signal o pomirenju i naporima na izgradnji zajedničke budućnosti, jer to je ono što nas očekuje”, istakao je evropski komesar.

Han je rekao da u Briselu često naglašavaju negativne trendove, ali da on veruje da se ne smeju ispustiti iz vida pozitivne stvari koje je pomenuo. Han će sutra posetiti Skoplje i Prištinu i razgovarati sa tamnošnjim političkim rukovodstvom.

021.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime