Horor spot snimljen u DZ Zemun izazvao pažnju javnosti (VIDEO)

0
683

Saopštenje Novog sindikata zdravstva Zemun

Direktorka Doma zdravlja Zemun, dr Aleksandra Cvetković, nedavno je zabranila objavljivanje fotografija zaposlenih na društvenim mrežama, fotografisanih na radnom mestu, upozorivši ih da će svako ko prekrši ovu odluku, odgovarati disciplinski.

Povod za donošenje ovakve odluke, bila je fotografija dve zaposlene, koje su se na pauzi fotografisale, dok jedna sedi drugoj u krilu, što je direktorka procenila kao narušavanje ugleda zdravstvene ustanove. Ipak, ova odluka se ne odnosi na sve. Poznato je da direktorka Aleksandra Cvetković svakodnevno kalja ugled cele lekarske profesije brojnim aferama, ali je tek pre nekoliko dana široj javnosti postalo poznato da je bez ičijeg znanja i saglasnosti, ustupila prostorije Doma zdravlja Zemun, bendu KoiKoi za snimanje spota. Odluka direktorke, kojom je dozvolila snimanje horor spota za pesmu „Hrast“ grupe „KoiKoi“, izazvala je veliku pažnju javnosti. Pesma u kojoj se opisuju nasilne scene pod starim hrastom u ponoći, zakletva dlanom nad plamenom i pritiskanje nečije glave na sečivo, izazvala je šok i neodobravanje među pacijentima i zaposlenima u zdravstvenoj ustanovi.

Direktorka je branila svoju odluku rekavši da je snimanje spota bilo učinjeno u skladu sa svim propisima i da nije uticalo na funkcionisanje ustanove. Međutim, neki smatraju da je to neprimereno ponašanje za zdravstvenu ustanovu, koja treba da promoviše zdravlje, zdrav život i očuvanje života.

Zahtevi za ostavku direktorke su počeli da stižu od pacijenata, zaposlenih i roditelja, koji smatraju da neko ko dozvoljava snimanje takve pesme u zdravstvenoj ustanovi ne treba da bude na čelu zdravstvene zaštite.

Iako je direktorka pokušala da objasni svoj stav, nekim ljudima se činilo da nije dovoljno odgovorna i da nije shvatila štetu koju je time nanela pacijentima, zaposlenima i ugledu zdravstvene ustanove.

Da Vas podsetimo:  Srbija na začelju Evrope po ukupnom nivou građanskog obrazovanja

Ukupno, ova situacija pokazuje da je potrebno voditi računa o uzoru koji se daje u zdravstvenim ustanovama, koje bi trebale biti mesta u kojima se pacijenti osećaju sigurno i poštovano. Takođe, ovo dovodi u pitanje legitimitet bilo koje odluke za čije kršenje snose posledice samo pojedinci, koji nisu privatno bliski sa direktorkom, dok drugi za isto bivaju nagrađeni.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime