Hranu iz porodilišta poslužite u skupštinskom restoranu

0
855

2014-06-06_054933

Bebac.com je Uputio pismo Vladi Republike Srbije povodom lošeg kvaliteta hrane u porodilištima širom Srbije…

Vladi Republike Srbije
Narodnoj skupštini Republike Srbije
Ministarstvu zdravlja Republike Srbije

S obzirom na to da niko osim vas nije nadležan u ovoj oblasti, zahtevamo da hitno omogućite trudnicama i porodiljama kvalitetne obroke u porodilištima.

Oštro osuđujemo vaše dugogodišnje izbegavanje da rešite problem loše ishrane trudnica i porodilja u porodilištima širom Srbije. Sigurno ste svesni da porodilje u Srbiji i ne očekuju više od vas. Verovatno zato smatrate da nema potrebe da, sve dok one ćute, bilo šta menjate, a naročito da nema potrebe da unapređujete postojeće stanje.

Veoma zabrinjava količina vaše nebrige i nemara, ali i skandalozne tvrdnje iz pojedinih bolnica da hrana koju služe trudnicama i porodiljama u potpunosti zadovoljava nutritivne i količinske potrebe.

Polovina koluta salame i parčence sira, kašičica putera sa kašičicom meda ili pašteta sa parčetom hleba svakako nisu ni dovoljan ni kvalitetan obrok za ženu koja trudna leži u bolnici ili se tek porodila pa treba da nadoknadi snagu izgubljenu na porođaju i da doji svoju bebu. U vremenu kada promocija zdrave ishrane dostiže veoma visok nivo u medijima i kada i sami u okviru preventivnih mera protiv raznih bolesti promovišete zdravu ishranu, vi trudnice i porodilje hranite prerađevinama koje su pune aditiva. Ako niste obavešteni, sve te supstance putem mleka dospevaju i do naših beba.

S obzirom na to da niko osim vas nije nadležan u ovoj oblasti, zahtevamo da hitno rešite ovaj problem i omogućite trudnicama i porodiljama kvalitetne obroke u porodilištima.

U prilogu vam šaljemo fotografije koje su nam poslale trudnice i porodilje iz porodilišta širom Srbije, pa ukoliko zaista smatrate da je takav jelovnik odgovarajuć, predlažemo vam da ga poslužite i u skupštinskom restoranu.

Da Vas podsetimo:  Čudo Božije: Junaci oslobodili manastir, a onda se krstili

hrana u PORODILISTIMA txt

Hrana u porodilištima sa fotografija čitateljki Bebca

Sve fotografije pogledajte u galeriji.

bebac.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime