Humanitarni rad ili sramna stranačka kampanja

0
1141
Foto: printscreen

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavio je da će Grad Čačak podeliti humanitarnu pomoć u paketima, namenjenu čačanskim penzionerima koji imaju penziju manju od 15.000 dinara.

Posle današnje sednice Štaba za vanredne situacije gradonačelnik je izjavio da je raspodela humanitarnih paketa započela danas, da će trajati sedam dana i da pakete penzionerima na kućne adrese raznose volonteri iz Štaba volonterske pomoći 65+.

Krajem marta (24. marta) ove godine Gradski štab za vanredne situacije čiji komandant je gradonačelnik, doneo jeNaredbu kojom je zabranio samostalno organizovanje pojedinaca ili grupa koji žele da pomognu građanima.

Organizovanje volontera stavljena je isključivo u ruke aktuelne gradske vlasti oličene u kadrovima SNS-a. Istom Naredbom Gradski štab je pod komandom gradonačelnika formirao 11 centara u okviru Štaba volonterske pomoći 65+ u kojima su angažovani „volonteri“, svi od reda članovi i simpatizeri SNS-a.

Za koordinaciju i edukaciju tih „volontera“ Štab pod komandom gradonačelnika odredio je: Igora Trifunovića, predsednika Skupštine grada, Miroslava Petkovića, sekretara Skupštine grada, Milicu Dačić, zamenicu gradonačelnika i Milana Bojovića pomoćnika gradonačelnika. Pogađate, svi oni su članovi SNS-a.

Da li je zaista u pitanju humanitarni rad ili stranački angažman prosudite sami iz snimka koji sledi:

Kao što se moglo videti i čuti u ovom očigledno propagandnom i režiranom snimku, jedan od onih koji prima paket posebno se zahvaljuje „volonterki“ Ivani Vukajlović za humanitarni paket koji dobija od Grada Čačka i privrednika. Gle čuda „volonterka“ Vukajlović je lokalni funkcioner SNS-a, pa smo tako imali priliku da čujemo i njenu izjavu na snimku.

I tako, od jednih do drugih vrata, glumci amateri dele pakete statistima sa zadatkom, koji imaju obavezu da se zahvaljuju. Scena idilična, da nije realne stvarnosti da imamo epidemiju virusa, ali i da imamo sugrađane koji imaju mesečna primanja manja od 15.000 dinara (130 evra), u državi čija vlast nas svakog dana ubeđuje da živimo najbolje na Balkanu, u državi koja i pre i posle korone ima najveći privredni rast i rast BDP-a u Evropi.

Da Vas podsetimo:  Deca funkcionera po pravilu – NA DRŽAVNE JASLE!

U očekivanju skorašnjih izbora kome je potrebno da sramnu stranačku kampanju predstavlja kao humanitarnu aktivnost, pitanje je koje bi se postavilo u svakoj evropskoj demokratskoj zemlji. U Srbiji je to očigledno svakodnevnica i opšteprihvatljiva predizborna aktivnost.

Scenario je vrlo jednostavan, da ne kažemo prost. Najpre u uslovima vanrednog stanja zabranite da bilo ko drugi organizuje bilo kakvu pomoć građanima, onda imenujete svoje članove za „edukatore volontera“, a i „volontere“ angažujete samo iz članstva svoje političke stranke. A onda punite humanitarne pakete robom koju platite iz budžeta grada i dobrovoljnih priloga privrednika. Sve to obavezno proprate višednevna saopštenja za medije.  Na kraju pošaljete svoje stranačke „volontere“ da po vašim spiskovima uz obavezno prisustvo TV kamera obave podelu humanitarne pomoći, kako bi vaša briga o građanima bila javno publikovana.

Eto, ne košta vas ništa, a tu su i kapilarni glasovi plaćeni parama iz dva izvora: od privrednika i iz gradskog budžeta.

A od svakog izvora do pobedničkih izbora, dva i više putića vode.

Izvor: ozonpress.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime