HUMANO SRCE PEKARA IZ ZRENJANINA: Željko svako veče višak hrane podeli siromašnima!

0
65

Dok je kao pekar radio u tuđoj radnji, Zrenjaninac Željko Stanisavljev (52) imao je dve želje: da otvori svoju i da višak hrane podeli siromašnima. I ostvarile su mu se.

Čim je pre godinu otvorio pekaru u susednoj Kikindi, od prvog radnog dana svoj mali biznis pretvorio je u veliku humanost. Sve pite ispod sača koje ne proda, na kraju radnog dana, besplatno daje onima koji ne mogu da ih kupe. Svojim pitama dobrote hrani gladne Kikinđane.

-Nisam hteo da višak prodajem upola cene, jer sam rekao sebi da ću, ako ikada otvorim svoju radnju, pomagati drugima. To radim iz duše i tako ću činiti i dalje – rešen je Željko.

U radnji ima samo pite, slane i slatke, koje sam pravi i peče ispod sača.

-Radimo do devet uveče. Na kraju radnica vidi koliko je ljudi došlo po hranu i svu količinu pita koje nismo prodali, podeli na jednake delove. Tako svi dobiju isto. Nekada mi ostane dva, tri, četiri kilograma, a nekada je bilo i po 15, jer ima više vrsta, a teško je uvek proceniti koliko će mušterija biti tokom dana – priča Željko.

Zimi je manje onih koji uveče dođu po besplatnu hranu, jer je nekima daleko, a leti je ponekad bilo i po 15 građana.

-Do sada sam sigurno podelio od jednu i po do dve tone. Da sam prodavao upola cene, mogao sam da zaradim oko 5.000 evra. Ali mojoj duši više prija da poklonim – kaže Željko, koji radi u zakupljenom lokalu.

U Kikindi živi u iznajmljenom stanu, jer mu je teško da svakodnevno putuje u Zrenjanin, gde mu žive majka i brat. Tamo ima stan, a u komšiluku radi i plaća dve kirije.

Da Vas podsetimo:  NAJLEPŠE KOD MAME I TATE: Sa koliko godina mladi u Srbiji napuštaju „roditeljsko gnezdo“?

-Moj moto je da niko ne treba da bude gladan. Zaradim malo više od plate, imam dve radnice i meni je dosta. Verujem da bi bolje radio da je radnja u centru, ali sam ovde našao prazan lokal – priča Željko Stanisavljev, koji hranu rado poklanja i u humanitarnim akcijama raznih udruženja.

Izvor: Novosti

Foto: R. Šegrt

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime