IMA BOGA! Tvrde Srbi iz Štutgarta i okoline u diskusijama o strašnim poplavama u Nemačkoj

3
682

ŠTUTGART   Posle silnih zabrana  okupljanja zbog pandemije, kada je sve gde su se ljudi ranije sretali u Nemačkoj bilo zatvoreno, mnogim našim zemljacima, naviknutim na stalna druženja u svojim baštama, kafićima i kafanama,  u nedelju 18. Jula osvanuo je  lep sunčan dan!  Posebno lep za druženje u kafanskim baštama.

Manje-više slučajno, prvo sa susednog stola prateći tuđe  razgovore,  a onda posle poziva da se pridružimo njima za njihovim stolom, bili smo i „učesnici“  u pričama i u diskusiji desetak naših zemljaka. Po srpskom običaju- pričalo se o svemu i svačemu!

Naravno da nisu izostale ni diskusije  o  nekim, po našim sagovornicima, suludim odlukama Srpske vlade i njenog   samozvanog nadustavnog „Vožda“  AV -npr. o planovima za izgradnju autputa Šiptarima na trošak Srbije  od Niša do ko zna  kog sela ili grada na danas od Šiptara i NATO snaga okupiranom Srpskom Kosmetu,  o poklanjanju vakcina koje je platio srpski narod svima i svakome, o najnovijoj izjavi Aleksandra Vučića da će vakcine protiv kovid virusa početi da poklanja i nekim državama u Africi.  „Na stolu“ je bila i  priča „Vožda“ kojoj niko nije verovao  o prosečnim, veoma visokim navodnim  platama u Srbiji,  sledio je  zatim i „pretres“  pisanja  nemačke štampe o basnoslovnim sumama koje se poklanjaju stranim firmama kako bi (namerno ?) uništena radna mesta u tzv. „državnim preduzećima“ –sada privatno  ponovo otvorili stranci itd. itd.

Posebno je diskutante  iritiralo Vučićevo gotovo poklanjanje Borskog bazena sa navodno najvećom koncentracijom zlata po toni rude za bagatelu prvo Amerikacima- firmi Fripert MekMoran iz Feniksa u državi Arizona za tajnu sumu dolara koja je svoja prava ustupila Kinezima za 1,4 milijarde dolara!

Pričalo se, zu veliku dozu ljutnje na vladu i o planiranoj eksploataciji rude litijuma na štetu okoline i cele Srbije.

Gde su i ko je pokrao pare od prodaje  prava za eksploataciju Borskog bazena, topionice i drugih postrojenja  Amerikancima je državna tajna vrhuške.  Srbija je ne tako davno kupovala nekada svoje zlato od Kineza  po tržišnim cenama. Muvatori iz srpske vlade, kažu naši sagovornici, posebno to ističe  inženjer Dragan P.- nisu imali hrabrosti da uhapse „najvećeg lopova zlata u istoriji Srbije“ –svojevremenog generalnog direktora Blagoja Spasovskog. On je, verovatno, krao sa i u račun vrhuške. Zato je Bor bio valjda jedini rudnik dragocenog zlata i bakra na svetu koji je godinama stvarao državi Srbiji samo velike gubitke! Sada Srbija, osim neke mini-rudne rente, nema nikakav udeo u vlasništvu Borskog bazena i svih postrojenja, niti neke dodatne prihode, tvrdi inženjer Dragan pozivajući se na srpske i strane ekonomske časopise!

Temama razgovora, pa ponekad  i žučnim diskusijama onih „protiv“ i onih „za“ skoro da nije bilo kraja!

Da Vas podsetimo:  Neistine i falsifikati Bakira Izetbegovića

Na red su došle i diskusije  o  katastrofalnim poplavama  u zapadnom delu Nemačke koje su, po momentalnim još nezvaničnim izveštajima policije, odnele preko 160 života i uništile čitave  delove pojedinih gradića i sela.

Osamdesetpetogodišnji Deda-Gvozden,  koji nije želeo da nam kaže  svoje prezime, govoreći da već 45 godina živi u Nemačkoj pa ne bi voleo da zbog, kako reče, svog „lajanja“  u javnosi ima možda neke neprilike, odmah se pozva na Boga i njegovu pomoć u „kažnjavanju“ Nemaca. Kaže: –vidite prijatelji, Bog postoji. Za sva zlodela prema Srbima u sva tri rata u dvadesetom veku, poče   najzad da  kažnjava i Nemce! Doduše još veoma malo, ali je ovo možda onaj već davno očekivani „žuti karton“ nastavi svoju tvrdnju Deda-Gvozden. 

Više od tri puta od Deda-Gvozdena mlađi učesnik u priči o poplavama, Milan T. rođen i odrastao u Nemačkoj, poče da  „brani“ Nemce ljutnjom na

Deda-Gvozdena jer, po Milanu,  nisu  sada stradali starci,  žene i deca, krivi za odluke ondašnjeg socijalističkog kancelara Nemačke Gerharda Šredera, današnjeg Vučićevog „prijatelja“, zatim Šrederovog  ministra vojske Šarpinga, „zelenog“ koalicionog partnera socijalista  ministra Joške Fišera i drugih  iz nemačke vlade, da i Nemačke vazduhoplovne snage krenu u bombardovanje Srbije. –Zašto bi za to bili  krivi ovi današnji jadnici koji u poplavama izgubiše sve,  upita Milan T.?

Izvesni Zoran  iz okoline Štutgarta  skoro vrisnu na ovu Milanovu „korekciju“ priče Deda-Gvozdena  kontra pitanjuem i tvrdnjom da li su i srpskih oko 2000 civilnih žrtava  NATO agresije na ondašnju „Mini-SR Jugoslaviju“, najviše na Srbiju, bili  „krivi“ za nameštene i inscenirane tobože masakre Šiptara na Kosovu kojih nikada nije ni bilo ali su bili povod za  bombardovanje? Da li je „kriva“ mala Milica poginula na noši, da li smo mi „kriivi“ za razoreni Aleksinac, ili su bili „krivi“ pobijeni putnici u vozu koji su, kako se tvrdi, bombardovali nemački ratni avioni?   Ili su bili „krivi“ mnogi porušeni civilni objekti -od privatnih kuća, škola, bolnica i mostova, puteva  pa do industrijskih postrojenja iz kojih su procurele brojne otrovne materije koje su otrovale i zemlju i vodu i vazduh- upita Zoran.-Jesu li Srbi krivi za uran 238 rasut Srbijom tako da je kod nas najviše obolenja od raka?  Odmah je sam dao na svoja pitanja odgovor: Nisu Srbi bili  nimalo krivi za sve to ali su i uz učešće Nemaca,  pobijeni! Zašto onda da mi žalimo ove Nemce koji postradaše od poplava? Mi smo doživeli i preživeli našu ne zasluženu sudbinu, ova sada je pogodila ljude iz naroda koji se uvek težio uništenju Srba. To je to, reče Zoran.

Da Vas podsetimo:  Srpski obraz i sankcije Belorusiji

Naravno da ni ovih dana stradali Nemci nisu bili krivi za nekadašnje napore nemačke vlade da rasturi Jugoslaviju, zatim  da aktivno  bombarduju Srbiju, ali božija pravda mora da postoji koja će, kad-tad, nekoga iz ko zna koje generacije Nemaca sustići ih kao srpska kletva za pomenuta nemačka nedela –  jedva dugi prisutni nekako ućutkaše Zorana.

-Ono što se u posledinjih 100 godina dešavalo Srbima, u diskusiju se uključi i jedina žena  za stolom, Gordana,  možda je zaista  bila nekakva Božija kazna. Nemci se nikada nisu makar izvinili Srbima za počinjene zločine. -Mi smo sami krivi –nastavi svoju diskusiju Gordana.  Naši preci su  posle pobede u  Velikom ratu ogromnim žrtvama dozvolili kralju Aleksandru i Nikoli Pašiću da  Srbe ujedine sa iskonskim neprijeteljima -Hrvatima i drugim katolicima. Na vlast smo kasnije doveli Tita, podržavali ga,  trudeći se da mnogi Srbi budu veći komunisti i od njhega samoga, tog belosvetskog lopova- žesti se Gordana.

Srbi su se bez razmišljanja „bratimili“  sa svima i svakim –od  muslimana, preko hrvatskih koljača pa  do Šiptara! Dozvolili su tuđincima u Srbiji nošenja   imena kao znak pripadnosti nekim tuđim nacijama na srpskoj teritoriji, zatim tuđe jezike a dobili su  i veća prava od onih koja su imali Srbi –sve u cilju ostvarenja nekakvom Brozovog „bratstva i jedinstva“. Zašto  su se u to „bratstvo“ kleli  samo Srbi –ali ne i Slovenci, Mađari, Šiptari, Hrvati pa vidimo čak sada ni Crnogorci? Zato nas je  reče Gordana,  sam Bog kažnjavao,   uz dodatak, da  se nešto slično, ako ima Boga,  verovatno sada događa –ali treba da se događa i ubuduće, i Nemcima a ne samo nama!

Miloje, nekadašnji zemljoradnik iz Divca kod Valjeva, sada  zidar u Beblingenu,  gradu nedaleko od Štutgarta, negira  eventualno  moguću „Božiju kaznu“. Reče  da je odavno postao nevernik. –Zašto Bog –ako ga zaista ima, „kažnjava žestoko samo male i slabe narode, zašto baš meni  i mojima  seljanima  redovno  gradom uništi i voćnjak i povrtnjak? Zašto je toga, do sada, retko bilo u Nemačkoj –iako su oni kao narod   uvek pokušavali da pokore ili unište druge narode što im je kod Jevreja skoro uspelo?

Čovek se do te mere razmnožio, da priroda mora da se brani, što koronom, što nepogodama –„docira“ ovaj oštroumni  nekadašnji srpski seljak. –Previše ljudi  na planeti su zagadili i vazduh i zemlju i vode mnogim otrovima pa se sada sve menja. Zato su sve češće i tzv. „prirodne nepogode“. Na kraju upita Miloje sve oko sebe, ako Bog kažnjava, zašto dozvoljava Aleksandru Vučiću  diktatorsku vlast, zašto toleriše njegovu veleizdaju srpskih interesa, srpskih zemalja i ljudi? Je li to on izigrava Tita koji je sedeo na dve stolice –dosta dugo  na ruskoj, a kasnije na američkoj stolici? Vučić pokušava da sedi na najmanje 5 stolica- na američkoj, ruskoj, kinsekoj, nemačkoj  i na stolici Evropske unije. A ipak je morao da čučne na šamlicu ne tako davno  pred Trampom! Sulude ambicije  zar ne?- Pre će biti, zaključuje svoju diskusiju Miloje, da se bar kod Vučića, radi o nekom  uticaju  raznih demona a ne na neku Božiju volju.Možda đavoli  deluju na narod  da ga u sve kraćim vremenskim razmacima, manjinom, ali ipak  možda i delimično nameštenim rezultatima, bira! Da nas ON i njegovi i dalje jašu, iskorišćavaju  i ponižavju?

Da Vas podsetimo:  Vladimir Umeljić: HAŠKI TRIBUNAL (ICTY) I „ZABORAVLjENA“ KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ALIJE IZETBEGOVIĆA ZBOG MASAKRA NA MARKALAMA

-Zar je razumno da se Vučić  „bratimi“  sa dušmanima Srba  tipa Bler, Šreder, Guzenbauer idr.  ili sa Arapima koji su finansirali ubistveni džihad  protiv Srba u Bosni, da im AV prodaaje  srpsku zemlju u bescenje, obale Save za njihov BG na vodi, avio kompaniju, fabrike idr.  Nije li nenormalno da Srbija  toleriše da Arapi plaćaju silnu propagandu  po celom svetu protiv Srba u korist „promocije“ tobožeg „genocida“ u Srebrnici? Naravno da to nije normalno -kao što nije normalno ni bratimljenje  sa Kinezima koji bi da od Srbije naprave svoju prvu eksteritorijalnu koloniju.  To mi je najčudnije i najnerazumnije, ispriča  Živorad Vasiljević, redak učesnik  doduše kafanske diskusije  o Srbima i Nemcima, koji je pomenuo i svoje prezime. Na kraju upita se Živorad, zašto Vučić nikada nije  Putina nazvao bratom, a to redovno čini sa muslimanskim Arapima i Kinezima?  Svi drugi bivši  ratni rušitelji Srbije (i Jugoslavije) su mu skoro preko noći postali veliki „prijatelji“.   Hoće  li i njega, Bog najzad kazniti za brojna (ne)dela? Mislim da neće jer Boga ili nema ili je slep na srpske muke- reče  Živorad.

I pored podosta  priča  za i protiv,  destak naših  zemljaka, se složiše da Boga ipak ima, možda ne u formi kako ga prikazuje Crkva ili negiraju neki filozofi, ateisti i drugi i da će, kako Srbi koji na to  nažalost vekovima čekaju i priželjkuju, istina pobediti a zločinci biti kažnjeni!  -Možda, upade u završni razgovor Deda-Gvozden, ali onda ako se Srbi presele na neku drugu planetu! 

Uz  opšti smeh na upadicu Deda-Gvozdena,  „okrenuše“  naši zemljaci na druge manje „ozbiljne“ teme  uz opštu tvrdnju da Novak Đoković sigurno  pobeđuje i na Olimpijadi u Tokiju!-Znate ono  -SRBIJA  DO  TOKIJA, naravno   ako se nekako  iskobelja  ispod jedne šljive pod koju bi da   je ugura Aleksandar Vučić –doviknu neko iz  kruga  kafanskih gostiju!

 

Razgovore zabeležio Predrag Rakočević

 

Predrag Rakočević

3 KOMENTARA

  1. Ništa ni vi Srbine-emigrante, ni deda Gvozden niste razumeli. Poenta onnog što ja napisah je upravo bila u tome da ne treba pljuvati na zemlju u kojoj živite i to u danu kad je zadesila kataklizma – pročitajte još jednom šta sam napisao, a po vama ispade da ja branim SNS i Vučića – sačuvaj me Bože i sakloni, što bi rekla moja pokojna majka.

  2. Pošto Deda-Gvozden ne zna da rukuje internetom, a sin mu je danas otišao na odmor, ima samo odštampan članak što mu je ostavio sin. Zato je mene zamolio da ti g. -ili druže Čoliću
    po diktatu dede Gvozdena pišem sledeće:
    Kao prvo ne znam šta si pročito. Nigde ne stoji da nam je Nemačka na DAN POPLAVA uskratila okupljanja- nego je to bilo donedavno. A druženje kao i naši razgovori su krenuli kada je poplava obavila svoje. Zato je i bilo priče o poplavama. Tebe gospodine ili druže mislim zabole ne uvo nego donji deo tela, nije mi jasno dal prednji ili zadnji za sudbinu Srba stradalih i od bombardovanja nemaca 1999.godine a sada skoro bi da kukaš nad sudbinom Švaba. Bog sve vidi ali i kažnjava. Da se preko 500.000 Srba vratilo iz Nemačke u Srbiju ko bi vam onda u Srbiji punio budžet sa najmanje 4 milijarde evra koje iseljenici šalju godišnje doznakama, troše kod boravka ili šalju po prijateljima idr. Dobili nste bre u poslednjih 50 godina od kada je došao buljuk srba u nemačku najmanje 200 milijarded dolara jer se 1970 i 1980 više i gradilo u Srb i nslalo novca nego danas. Pa sada ti računaj da Srbi ovde imaju pravo i da kritikuju Vučića i sve ove koji im unesrećiše otadžbinu. Što bi se neko odavde vraćao u Srbiju da vas brani od nedaća- branite bse sami od SNS napasti kaže deda Gvozden. Najviše stiže iz nemačke kaže narodna banka oko 1,5 milijarda. Deda Gvozden je radio 45 godina i zaradio solidnu penziju od 1700 €mesečno od koje Vučić ni najmanji deo ne može da otme kao penzionerima u SRB. Od te penzije pomaže i dva unuka studenta koji će čim diplomiraju put pod noge kao i drugih bar 200.000 od početka vlade esenesovaca da pobegne od vučićeve srbije koju on zove privredni div u kome svi zarađuju najmanje 550 evra mesečno! Prošle godine je pobeglo 50.000 mladih koji nisu mogli da se zaposle ni za 300 evra mesečno. Ni Gvozden ni najveći broj iseljenika neće da se vrae u Srbiju zašto i bi -da bi tamo moljakali lekare i potplaćivali da dođu na red za preglede, da malo malo pa nestanu važmi lekovi, da ih svako zajebava baš od takvih kao ti ili da svoje krvavo stečene devizne penzije menjaju u jadan dinar po veštaki visoko držanom kursu kako bi uvoznici imali maksimalne zarade islično. Ostani ti tamo gde si verovatno ti je dobro pod esensevocima i braćom Vučić a ja ostajem u Üvapskoj da saöekam unuke kada diplomiraju i dođu vamo.
    Ajd zdravo deda Gvozden.

  3. „Posle silnih zabrana okupljanja zbog pandemije, kada je sve gde su se ljudi ranije sretali u Nemačkoj bilo zatvoreno, mnogim našim zemljacima, naviknutim na stalna druženja u svojim baštama, kafićima i kafanama, u nedelju 18. Jula osvanuo je lep sunčan dan! Posebno lep za druženje u kafanskim baštama.“ – Da li ste vi čoveče normalni – 18 jula, u danu kada je zemlju u kojoj žive zadesila kataklizma, Srbima naviknutim na druženje po kafićima …a zemlja domaćin im to eto uskraćuje – neka se vrate ovde u toku jeizborna nampanja pa su sva masovna i druga okupljanja dozvoljena, Srbima u Nemačkoj je osvanuo divan dan … pa deda Gvozden priča, a živi tamo 45 godina … pa neka se vrati ovde.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime